Numarul alegatorilor din diaspora care s-au prezentat la vot in cele 294 de sectii a ajuns in primul tur al alegerilor la 161.054, cei mai multi votanti fiind in Italia, Spania si Republica Moldova, a anuntat, luni, Biroul Electoral Central (BEC).

Toate cele 294 de sectii de votare organizate peste hotare au trimis BEC rezultatele privind participarea la vot. Potrivit acestor date, cei mai multi alegatori au fost inregistrati in Italia - 35.508, Spania - 33.053, Republica Moldova - 21.980, Marea Britanie - 9.933, Franta - 7.720, Republica Federala Germania - 8.140, Belgia - 6.442 si SUA - 6.221, arata Mediafax.

Ultima sectie inchisa, in Canada

Biroul Electoral Nr. 48 pentru Sectiile de Votare din Strainatate a informat ca procesul de votare in strainatate s-a incheiat luni, la 7.00 ora Romaniei, odata cu inchiderea ultimei sectii de votare, din Vancouver - Canada, la 21.00 ora locala.

Cel mai mare numar de votanti in strainatate s-a inregistrat in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din 2009, cand au votat 147.754 de cetateni romani, cei mai multi cu domiciliul in Italia - peste 40.000. Precedentul record de participare se inregistrase in primul tur al prezidentialelor din acelasi an - peste 94.000.

1. Cu cine ai votat in primul tur si pe cine vei vota in al doilea tur?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri