Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, luni, ca procesul de votare in diaspora a fost ingreunat de faptul ca, in unele sectii de vot, precum New York si Londra, reprezentantii partidelor politice nu s-au prezentat in ziua votului, fapt ce a ingreunat procedura de vot.

Titus Corlatean a declarat ca, "in ciuda acuzelor", birourile sectiilor de votare din strainatate "au procesat mult mai multi votanti decat in 2009". Intrebat daca lipsa buletinelor de vot sau a cabinelor au dus la formarea cozilor la sectii, seful diplomatiei a spus ca "totul a fost acolo, toate buletinele de vot, n-a lipsit absolut nimic". "N-au lipsit cabine de vot, n-au lipsit stampile. Atunci cand insa reprezentantii din partea partidelor politice in birourile sectiilor de votare nu s-au prezentat in dimineata votului s-a redus componenta biroului", a declarat ministrul de Externe, adaugand ca o alta cauza a fost reprezentata de completarea declaratiei pe proprie raspundere, "care a asigurat securizarea votului antifrauda, dar care a luat mai mult timp", potrivit Mediafax.

El a afirmat ca MAE va propune, la intalnirea de marti cu BEC, ca aceasta declaratie sa se descarce de pe site-ul Biroului Electoral Central sau de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, astfel incat "cetateanul sa si-l completeze frumos acasa, in liniste, si vine si doar il semneaza in fata Biroului electoral". "Se scurteaza timpul foarte mult. Dar asta tine de o alta institutie, niciodata nu a tinut de MAE", a spus Corlatean, precizand ca BEC decide daca se aplica aceasta propunere sau nu.

Intrebat de ce nu ar fi venit reprezentantii partidelor politice in sectiile de vot, Corlatean a spus: "Nu am de unde sa stiu, pentru ca ne-au lasat, de exemplu, va dau exemplul de la New York. In dimineata votului, oamenii de la MAE, seful sectiei de votare cu inca doi colegi au fost acolo, cei de la partidele politice nu s-au prezentat. Si in consecinta, au ramas trei oameni cu trei stampile. Dar nu este vina Ministerului de Externe faptul ca partidele politice nu si-au trimis oamenii", a declarat ministrul.

Intrebat daca inclusiv reprezentantii PSD nu s-au prezentat, Corlatean a spus ca nu are idee, intrucat nu s-a uitat pe componenta birourilor din sectiile de vot. "Am dat un exemplu, ca si la Londra, unde la o sectie, iarasi, trei partide politice...dar asta a fost o chestiune obiectiva, am analizat-o si ce decide BEC-ul, aia vom face", a explicat Corlatean. Intrebat daca MAE va propune, marti, BEC cresterea numarului de sectii votare, ministrul de Externe a spus: "Aia este altceva. Deci inca o data, ceea ce decide BEC maine, potrivit legii, aia vom pune in practica".

Cum vei vota in al doilea tur la prezidentiale?

1. Cu cine ai votat in primul tur si pe cine vei vota in al doilea tur?


Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri