Premierul Victor Ponta afirma ca supararea romanilor din diaspora care nu au putut vota in primul tur al alegerilor a fost legitima, el spunand ca nu e de acord cu ideea ca cei din afara tarii sunt "mai buni" decat cei din tara sau ca alegatorii sai nu sunt la fel ca cei ai Monicai Macovei.

Prezent, marti, la Giurgiu, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca a inteles si a considerat ca este legitima supararea romanilor din diaspora care nu au putut vota in primul tur al alegerilor, dar ca nu este de acord cu ideea ca romanii plecati din tara sunt "mai buni" decat cei ramasi in Romania.

El a precizat ca nu e de acord nici cu ideea ca electoratul sau nu este la fel de bun ca alegatorii Monicai Macovei, informeaza Mediafax. "Am inteles si am considerat legitima supararea acelor romani din diaspora care n-au putut sa voteze. Am fost, am lucrat in strainatate, am studiat in strainatate, imi iubesc tara si ma gandesc ca intotdeauna cel mai bine e acasa, dar cred ca orice roman din tara sau din afara tarii daca vrea sa voteze va vota si pe 16 noiembrie va vota.

Cu ce nu sunt de acord, ca cei din afara tarii sunt mai buni decat cei din tara. Nu. Cred ca sunt buni si cei din afara si cei din tara. Ca cei care au votat cu mine sunt rai, prosti, sunt cumparati, in schimb cei care au votat cu Monica Macovei sunt destepti, buni si principiali. Nu. Toti romanii care muncesc sau care au muncit pentru aceasta tara, toti romanii care respecta legea, toti romanii care cred in Dumnezeu si care-si iubesc familia sunt romani buni, toti, indiferent de persoana cu care voteaza la alegerile prezidentiale sau locale sau parlamentare”, a spus Victor Ponta.

Turul II, fara probleme

Ulterior, Ponta le-a declarat jurnalistilor ca nu vor exista probleme in ceea ce priveste asigurarea resurselor financiare si logistice astfel incat la al doilea tur al alegerilor prezidentiale toti romanii sa poata vota fara probleme. "Tot ceea ce a decis Biroul Electoral Central ieri (luni - n.r.) se va implementa de catre Ministerul de Externe si Biroul Electoral pentru Diaspora iar noi punem la dispozitie toate resursele financiare si logistice necesare. (…) Tot ceea ce are nevoie Ministerul de Externe, nu va exista niciun fel de problema din punct de vedere financiar pentru ceea ce e de facut in asa fel incat pe 16 sa voteze toti cetatenii Romaniei care doresc sa participe la vot”, a mai spus Victor Ponta.

Duminica seara, la inchiderea urnelor, sute de romani care voiau sa isi exercite dreptul de vot la Paris, Londra, Munchen si Viena nu au mai putut face acest lucru intrucat sectiile de votare s-au inchis. Nemultumiti ca au stat ore in sir la coada si ca procesul electoral s-a desfasurat cu greutate, oamenii au protestat vehement, iar la Paris au intrat cu forta in sediul Ambasadei in speranta ca vor fi lasati sa voteze daca sunt in incinta institutiei.

Pe langa numarul mic de sectii de vot, necorelat la numarul romanilor din unele tari europene, alegatorii au reclamat faptul ca procesul de vot a fost ingreunat de stampilele prea putine. In cele mai multe sectii cu probleme au fost doar trei-patru stampile de vot. Un alt factor care a dus la o durata mai mare a procedurilor de vot a fost completarea declaratiei pe proprie raspundere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri