Fostul candidat la Presedintie Monica Macovei a anuntat ca de luni va incepe procedurile privind infiintarea unei asociatii bazate pe principiile din campania electorala, primul scop fiind introducerea votului electronic sau prin corespondenta.

Monica Macovei a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca asociatia va avea un Consiliu Director, "un board al inteleptilor", cu un director executiv, transmite Mediafax.

"Am constatat ca media de varsta a celor care m-au votat a fost intre 18-35 de ani si pentru ei am decis sa facem o asociatie bazata pe principiile din campanie, prin care sa aratam ca se poate impotriva acestei clase politice sa se faca politica dreapta, pentru o Romanie de nota 10, unde oamenii talentati sunt pe primul loc si iau decizii. Vom face asociatia impreuna cu cei 500.000 de oameni care m-au votat. Demaram de luni procedurile pentru infiintarea asociatiei care intr-o luna de zile va fi inscrisa la tribunal. Va fi asociatie ca forma de organizare, cu un Consiliu Director, un board al inteleptilor, cu un director executiv. Primul scop va fi de actiune cetateneasca, scriem si un proiect de lege pentru votul electronic sau prin corespondenta", a spus Macovei.

Potrivit acesteia, obiectivele asociatiei sunt respectarea libertatii, a drepturilor omului, transparenta in guvernare si folosirea banului public, de educare, de democratie participativa, apararea democratiei, a dreptatii si justitiei in Romania.

"Avem ca tinta si un partid politic, dar asociatia va ramane. Nu este modelul Miscarea Populara, pentru ca incepem de jos in sus, de la oameni. Vom avea o democratie interna in partid si asociatie, si maxima transparenta", a subliniat Monica Macovei, refuzand sa spuna care va fi numele viitoarei asociatii sau al viitorului partid.

Aceasta a estimat ca infiintarea noului partid va dura cam un an, urmand sa participe la alegerile locale si parlamentare din 2016.
Potrivit rezultatelor finale anuntate de BEC, Monica Macovei a obtinut in primul tur al alegerilor prezidentiale 421.648 voturi (4,44%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri