UDMR depune o sesizare la Biroul Electoral Central (BEC) dupa aparitia, in cutiile postale ale unor persoane din Harghita, Covasna si Mures, a unor pliante in limba maghiara in care se arata ca liderul Uniunii Kelemen Hunor, si fostul presedinte Marko Bela, sunt impotriva lui Klaus Iohannis.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, ca Uniunea nu are nicio legatura cu aceste pliante si se delimiteaza ferm de astfel de "dezinformari si manipulari".

"Miercuri., am fost avertizati de la Posta din Mures, Covasna si Harghita ca au aparut pliante in numar foarte mare in care apar poza mea si a lui Marko Bela si mesajul in limba maghiara potrivit caruia noi nu il sprijinim pe Klaus Iohannis. Nu avem nicio legatura cu acest pliant, depunem sesizare la BEC, la Politie si la birourile electorale judetene din cele trei judete. Nu se scrie cine a comandat si cine a tiparit aceste pliante, asa cum spune legea, si nici nu ne-am dat acordul ca imaginea noastra sa fie folosita in aceasta campanie. Ne delimitam ferm de astfel de dezinformari si manipulari. Cei care au facut acest lucru au facut o greseala capitala, uriasa”, a spus Kelemen, conform Mediafax.

Posta a primit de la cineva pliantele.

Potrivit acestuia, din informatiile sale, pliantele respective au fost livrate de Posta Romana, astfel incat "Posta a primit de la cineva pliantele, cineva a facut aceasta comanda, cineva plateste aceste pliante duse de postasi in cutii postale".

"Noi incercam sa oprim acest lucru si prin Posta Romana. Ne delimitam de acest mesaj, de acest mijloc de campanie si de aceasta manipulare ordinara”, a afirmat presedintele UDMR. UDMR a anuntat, saptamana trecuta, ca lasa la latitudinea membrilor comunitatii maghiare sa voteze conform convingerilor lor in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri