Un numar de 218 sesizari legate de incalcari ale actelor normative ce privesc desfasurarea alegerilor au fost inregistrate duminica, pana la ora 17.00, in toata tara, 90 dintre acestea fiind neconfirmate, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Cele mai multe aspecte sesizate au vizat continuarea propagandei electorale si posibile situatii de turism electoral si de corupere a alegatorilor, a precizat Dajbog. "Pana la acest moment, au fost sesizate 45 de situatii privind posibile infractiuni. Toate sunt in curs de verificare, iar acolo unde se constata existenta unor indicii de incalcare a legii se vor face investigatii conform competentelor legale", a mai spus purtatorul de cuvant al MAI, potrivit Mediafax.

Tot pana la ora 17.00, s-au dat sanctiuni pentru 32 de contraventii, respectiv noua avertismente scrise si amenzi in valoare de 14.100 de lei.
Intr-unul dintre cazuri sesizate, politistii bucuresteni efectueaza cercetari pentru impiedicarea exercitarii drepturilor electorale fata de presedintele unei sectii de votare din sectorul 2. Acesta nu i-a permis sa voteze unui alegator car are domiciliul in Targoviste, dar resedinta in Sectorul 1, indrumandu-l catre sectia de votare de la adresa de resedinta, a spus Dajbog.

In judetul Timis, politistii au intocmit dosar penal pentru furt pe numele unui student care, dupa ce a votat, a luat de pe masa comisiei un buletin de vot nestampilat si a parasit sectia de votare. Tanarul a fost oprit de catre fortele de ordine, iar buletinul de vot a fost recuperat.
Un alt dosar penal a fost deschis in judetul Neamt, intr-un caz de completare in fals a unor cereri pentru urna speciala.

De asemenea, politistii din Giurgiu fac cercetari dupa ce o persoana a reclamat ca a fost agresata de un cetatean in momentul in care ar fi vrut sa sesizeze o incalcare a legislatiei electorale. In judetul Vaslui, un barbat din comuna Miclesti a fost sanctionat contraventional de catre jandarmi cu amenda de 300 de lei, dupa ce a facut scandal intr-o sectie de votare din localitate.

In Dolj, o femeie a fost, si ea, sanctionata contraventional cu 1.500 lei, pentru ca a sfatuit un barbat in varsta de 76 de ani sa voteze cu un anumit candidat. Potrivit MAI, referitor la sesizarile privind cazurile de turism electoral, Politia verifica fiecare situatie in parte, pentru a stabili cu certitudine daca aspectele semnalate se confirma sau nu. "Precizez ca Politia Romana a organizat astazi (duminica - n.r.) 513 de filtre in intreaga tara, pentru a verifica legalitatea efectuarii transportului public de persoane", a mai spus purtatorul de cuvant al ministerului.

Sursa foto: Votare/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri