Sursele citate de Mediafax au aratat ca Ponta a fost in asentimentul tuturor atunci cand a vorbit despre restructurarea Guvernului, fapt care ar echivala cu venirea noului Cabinet in Parlament, pentru a obtine votul parlamentarilor. Aceleasi surse au aratat ca restructurarea Cabinetului echivaleaza cu o comasare a unor ministere.

Pe de alta parte, Ponta le-a spus deputatilor, legat de Congresul PSD, ca vrea ca acesta sa fie convocat la inceputul anului 2015.

Premierul Victor Ponta participa, marti, de la 10.00, a o dezbatere privind votul din diaspora, organizata in plenul Camerei Deputatilor la solicitarea PNL, a precizat, luni, dupa sedinta Biroului permant al Camerei, deputatul PSD Marcel Ciolacu, secretarul BP.

Ponta participa la o dezbatere politica despre votul din diaspora

Ponta participa la o dezbatere politica despre votul din diaspora

”Maine, de la ora 10 va avea loc dezbaterea politica ceruta de PNL. Mai mult ca sigur, maine, domnul prim-ministru va fi la ora 10,00 la Camera Deputatilor. Procedura va fi cea normala, cei care au convocat-o isi vor prezenta punctele de vedere, domnul prim-ministru va raspunde, ca o dezbatere politica in Parlamentul Romaniei”, a explicat deputatul PSD, potrivit Mediafax.

Citeste si:

In 17 noiembrie, liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat ca liberalii au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor solicitarea de organizare a unei dezbateri in plenul acestei Camere pe marginea votului din diaspora cu prezenta "obligatorie" a lui Victor Ponta.

Ponta va trebui sa prezinte vinovatii si masurile care se impun.
"Organizarea dezastruoasa a votului in diaspora nu trebuie ascunsa sub pres de Guvernul Ponta. In consecinta, grupul liberal a depus astazi dupa-amiaza o solicitare catre Biroul Permanent prin care solicita o dezbatere in plenul Camerei Deputatilor saptamana viitoare cu participarea obligatorie a prim-ministrului privind modul rusinos si umilitor pentru romani in care a fost organizat votul in strainatate", a declarat Scutaru.

El a precizat ca Victor Ponta "trebuie sa explice in plenul Parlamentului incalcarea drepturilor fundamentale a miilor de cetateni romani care nu au putut sa voteze pe 2 ori pe 16 noiembrie". "Ponta va trebui sa prezinte vinovatii si masurile care se impun", a mai declarat Scutaru.