Partidele proeuropene din Republica Moldova au inregistrat o victorie covarsitoare la sectiile de votare de pe teritoriul Romaniei, relateaza Ziarul de Garda, in editia electronica.

In sectiile de votare din Romania, PSRM (Partidul Socialistilor din Republica Moldova), aflat pe primul loc in alegerile din Republica Moldova, nu a primit niciun vot, in schimb PLDM si PL au obtinut impreuna peste 70% din voturi.

Cetatenii moldoveni care au votat in Romania au optat in principal pentru PLDM, care a obtinut 40% si Partidul Liberal - 33 la suta. Partidul Democrat din Republica Moldova a obtinut 5% (sub pragul de 6% necesar intrarii in Parlament), PCRM 1 la suta, iar candidatul independent Oleg Brega, 2%

Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din Republica Moldova urmeaza sa fie anuntate la ora 11.00 de Comisia Electorala Centrala, scrie Mediafax.

Dupa numararea a 88,37% din voturi, partidele proeuropene aveau un usor avans, in pofida faptului ca PSRM (prorus) se mentinea pe primul loc cu 21,43% din voturi. Socialistii sunt urmati de PLDM cu 19,47%, PCRM cu 17,85%, PDM cu 15,75% si PL cu 9,39%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri