UNPR, PC si PLR vor avea cate doua portofolii de ministri, a spus Victor Ponta, adaugand ca nu a discutat cu liderul PLR Calin Popescu Tariceanu care anume vor reveni acestei formatiuni. Calin Popescu Tariceanu a spus ca este interesat de portofoliile de la Finante si Economie, anterior.

"Am avut o discutie azi cu domnul Tariceanu legata de buget si de coalitie, dar nu a cerut domnul Tariceanu nici patru functii, nici ce anume functii”, a spus Ponta. El a spus ca PLR va primi categoric portofolii, in conformitate cu principiul de functionare al coalitiei de guvernare, relateaza Mediafax.

Intrebat daca PLR va primi portofolii, Ponta a raspuns: „Categoric da, iar principiul de functionare al coalitiei il cunoasteti si ramane in vigoare si anume si UNPR si PC si PLR vor avea cate doua portofolii de ministri, dar nu am discutat care anume, pentru ca e total prematur. Intai vrem sa discutam ce facem cu Guvernul in perioada urmatoare, bugetul si dupa aceea o sa discutam de restructutarea Guvernului”.

Potrivit unor surse politice, restul portofoliilor in viitoarea structura guvernamentala urmeaza sa revina PSD intr-o forma comasata.

Tariceanu vrea Finantele sau Economia

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, marti, ca formatiunea sa politica vizeaza ministere ca cel al Finantelor sau cel al Economiei in viitorul Executiv si ca reprezentantii partidului sau nu vor inlocui UDMR la guvernare, avand alta viziune. Calin Popescu Tariceanu a fost intrebat, la Parlament, daca pentru a pune in aplicare viziunea liberala vizeaza ministere ca Ministerul Finantelor, Ministerul Economiei, el raspunzand: ”Da”.

Intrebat daca, in conditiile in care UDMR pleaca de la guvernare, iar PLR intra la guvernare, ar trebui, conform algoritmului, ca PLR sa primeasca cele doua portofolii pe care le avea inainte UDMR sau poate mai mult de doua, Tariceanu a raspuns ca aceasta este o intrebare la care nu poate raspunde ”decat conditionat”. ”Asteptam decizia finala a UDMR, care trebuie sa se reuneasca in structura Consiliul Reprezentantilor Uniunii. Nu stiu daca decizia pe care o va lua CRU va fi identica cu cea a Consiliului Consultativ si, in privinta celei de-a doua parti a intrebarii, va pot raspunde ca nu este obligatoriu sa ne suprapunem. Nu inlocuim UDMR la guvernare. Noi suntem partid de factura liberala, avem alta viziune, deci s-ar putea ca prioritatile noastre nu fie aceleasi cu cele pe care le-a avut UDMR in actul de guvernare”, a spus Tariceanu.

El a negat ca, in cadrul intalnirii pe care a avut-o marti cu premierul Victor Ponta, ar fi negociat anumite ministere. Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), Calin Popescu Tariceanu, a venit, marti, la Palatul Victoria, la o discutie cu premierul Victor Ponta privind noua configuratie a Guvernului impreuna cu Radu Stroe si Daniel Chitoiu, fosti ministri din Guvernul USL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri