UDMR ar putea vota in favoarea unui guvern restructurat, a declarat, joi, vicepresedintele Uniunii, Laszlo Borbely, precizand ca "in momentul de fata se pare ca nici Opozitia nu e foarte interesata de a guverna".

”(...)Nu cred ca va fi o problema, chiar daca suntem in Opozitie, sa votam pentru noul Guvern, pentru ca in momentul de fata se pare ca nici Opozitia nu e foarte interesata de a guverna (...) In cadrul grupului parlamentar am avut o prima discutie, dar eu nu vad un impediment in momentul de fata sa dam vot favorabil pentru acest Guvern, evident ca o decizie se va lua la nivelul UDMR”, a spus, la RFI, vicepresedintele UDMR, conform Mediafax.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura, Borbely a spus ca, in acest moment, in Uniune nu se discuta despre subiect, dar in februarie 2015, probabil cei din opozitie vor ”cauta” UDMR pentru discutii si se va lua o decizie in consecinta. De asemenea, liderul UDMR a precizat ca formatiunea sa nu este interesata ”acum” de participarea intr-un guvern cu PNL si se concentreaza pe obiectivul alegerilor locale si parlamentare din 2016.

Alegerile din 2016, o prioritate pentru UDMR

”Nu se pune problema, noi nu suntem interesati acum de o asemenea discutie. Noi ne concentram pe ceea ce va trebui sa insemne 2016, alegeri parlamentare si locale, unde UDMR-ul trebuie sa demonstreze ca in continuare este acea forta de care are nevoie politica din Romania, are nevoie sa fie in Parlament minoritatea maghiara, in autoritatile locale si sa reprezentam aceasta minoritate", a mai declarat, la RFI, vicepresedintele UDMR.

UDMR a decis la sfarsitul lunii noiembrie sa paraseasca coalitia la guvernare, hotararea urmand sa fie validata de Consiliul Reprezentantilor Unionali, la sedinta din 13 decembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri