Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat, luni, ca a propus excluderea din partid a presedintelui CJ Buzau, Cristinel Bigiu, fapt aprobat de Biroul Permanent National cu unanimitate de voturi.

”Referitor la problemele de partid, am propus azi, si BPN, in unanimitate, a aprobat demararea procedurii de excludere din partid a domnului Bigiu, de la Buzau”, a anuntat Ponta, dupa sedinta BPN a PSD. El a aratat ca aceasta masura se inscrie in anuntul facut anterior, privind toleranta zero fata de faptele de coruptie.

”Am anuntat foarte clar ca de acum incolo toleranta noastra fata de faptele de coruptie trebuie sa fie zero si ca atitudinea noastra trebuie sa fie in acest sens. Acest lucru prefigureaza una din schimbarile esentiale pe care PSD trebuie sa le dezbata si sa le adopte la Congesul din primavara”, a mai spus Ponta.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Buzau, Cristinel Bigiu, si finul lui, Florin Colgiu, acuzati de luare de mita si respectiv complicitate la luare de mita au fost arestati, duminica, de magistratii Tribunalului Bucuresti. Bigiu a fost ridicat sambata de procurorii DNA de la locuinta sa, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita in parcarea din fata blocului in care locuieste. El a fost dus in Capitala, la DNA central, iar dupa aproximativ sase ore de audieri el a fost retinut sub acuzatia de luare de mita, scrie Mediafax.

Potrivit DNA, in perioada decembrie 2013- decembrie 2014 Cristinel Bigiu i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul institutiei sa faca demersuri pentru declansarea procedurilor de achizitie directa (prin modificarea proiectului initial in cuantum de 400.000 de lei, legat de intocmirea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau pentru perioada 2014 - 2020 si impartirea acestuia in trei componente, astfel incat sa fie evitata procedura de licitatie publica), sa identifice firme dispuse sa semneze, in mod formal, aceste proiecte si sa intocmeasca efectiv proiectele.

Procurorii DNA spun ca, dupa intocmirea acestor proiecte si dupa aprobarea platilor de catre Cristinel Bigiu, directorul respectiv din CJ urma sa ii dea mita presedintelui Consiliului Judetean jumatate din suma platita din bani publici, respectiv 200.000 de lei. Directorul urma sa recupereze banii de la firmele care figurau, in mod fals, ca executanti ai celor trei proiecte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri