Nicusor Constantinescu isi poate relua functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in conditiile in care ordinul de prefect privind suspendarea sa din functie a expirat vineri, odata cu eliberarea din arest, insa una din conditiile controlului judiciar este sa nu comunice cu angajatii CJ.

Ordinul de suspendare a lui Nicusor Constantinescu din functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, emis de Prefectura Constanta in luna august a acestui an, a fost valabil pana la incetarea masurii arestarii preventive, scrie Mediafax.

”Acest ordin a expirat de vineri, din momentul in care Curtea de Apel Constanta a decis punerea in libertate a lui Nicusor Constantinescu sub control judiciar, astfel ca acesta isi poate relua functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta”, au explicat, luni, reprezentantii Prefecturii Constanta.

Potrivit deciziei de vineri a Curtii de Apel Constanta, de cercetare a sa sub control judiciar, Nicusor Constantinescu trebuie sa respecte mei multe obligatii, una dintre conditii fiind sa nu ia legatura cu angajatii Consiliului Judetean Constanta.

”Pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa nu depaseasca teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a organului care a luat masura; (...) sa nu ia legatura si sa nu comunice cu martorii si expertii din prezenta cauza, precum si cu personalul Centrului Militar Zonal Constanta, direct sau indirect si prin orice mijloace de comunicare, precum si cu personalul din cadrul Consiliului Judetean Constanta si cu consilierii judeteni”, se mentioneaza in solutia data vineri de magistrati.

Luni, Nicusor Constantinescu nu a mers la Consiliul Judetean Constanta, iar pana la ora transmiterii acestei stiri nu a putut fi contactat pentru a comenta situatia. Curtea de Apel Constanta a admis, vineri, solicitarea lui Nicusor Constantinescu de inlocuire a arestului preventiv cu masura controlului judiciar, in dosarul privind nefinantarea Centrului Militar Zonal.

Vineri seara, Nicusor Constantinescu a fost eliberat de la Spitalul Penitenciar Rahova, spunand ca nu doreste nimanui sa treaca prin ce a trecut el si ca ar trebui sa se termine cu arestarile.

El a mai afirmat ca ii este foarte greu sa explice in cateva cuvinte prin ce a trecut in SUA, unde a suferit interventii chirurgicale pentru cancer, avand si complicatii, adaugand ca atunci cand SUA au refuzat extradarea sa, el a venit "pe propria raspundere" si "nesilit de nimeni in Romania" ca sa fie judecat.

Nicusor Constantinescu a fost incarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova in 6 noiembrie, in baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanta, in dosarul privind nefinantarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este judecat pentru ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, decizia fiind luata de Curtea de Apel Bucuresti, care i-a admis, in 26 noiembrie, o contestatia la masura arestarii, dispusa initial si in acest dosar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri