Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat la intalnirea cu organizatia de femei a noului PNL, ca nu se poate trimite acasa clasa politica actuala, pentru a se scoate din sertar o clasa politica de rezerva, dar ceea ce se poate face, insa, este reformarea partidelor politice.

”Votul din 2 si 16 noiembrie a aratat ca oamenii asteapta altfel de politica. Dar o altfel de politica poate fi facuta numai de altfel de partide. Noi nu putem sa trimitem clasa politica acasa si sa o scoatem din sertar pe cea de rezerva, fiindca nu exista asa ceva. Dar putem sa facem un lucru foarte bun si simplu: sa reformam partidele in asa fel incat sa functioneze mai bine, mai transparent, mai aproape de cetatean”, a spus Iohannis, scrie Mediafax.

El a spus ca politicianul este cel care are viziunea, nu alegatorul, si a insistat asupra faptului ca intre politician si alegator sa existe o conexiune mult mai profunda, transparenta si empatica decat pana in prezent. ”Asta nu inseamna ca trebuie sa facem numai ce ne cer oamenii concret. Alegatorul nu vine cu viziune. Cu viziune vine polticianul. Dar conexiunea intre politician si alegator trebuie sa fie mult mai profunda, mult mai transparenta, mult mai empatica si atunci va asigur ca veti avea, dumneavoastra, doamnele, impreuna cu PNL, un succes foarte mare”, a spus Iohannis.

El a precizat ca votul de la alegerile prezidentiale mai arata, pe de alta parte, si faptul ca cetaseanul are un foarte ridicat nivel de asteptare cu privire la politician. ”Pe de cealalata parte, (votul, n.r.) arata ceva ce trebuie sa aprinda un semnal de alarma al oricarui poltiician: arata un nivel de asteptare farte mare. Si atunci trebuie sa devenim atat de buni incat satisfacem acest nivel de asteptare”, a mai spus Iohannis.

Iohannis: Politica in secolul 21 inseamna o mai mare apropiere de oameni

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, la intalnirea cu organizatia de femei a noului PNL, ca politica in secolul 21 inseamna o mai mare apropiere de oameni, asa cum inseamna si organizatii care sa functioneze mai direct si care sa vina in intampinarea alegatorilor.
”Ati inteles mai repede, mai bine si mai profund ce inseamna politica in secolul 21: inseamna o mai mare apropiere de oameni, inseamna organizatii care functioneaza mai direct si organizatii care functioneaza in asa fel incat sa vina in intampinarea alegatorilor nostri. Aceste lucruri sunt vitale pentru orice partid care doreste sa ramana sau sa devina semnificativ in deceniile urmatoare”, le-a spus Iohannis femeilor din noul PNL.

El a aratat ca exista ”semne bune si foarte clare” care atesta faptul ca noul PNL, respectiv partidul realizat prin fuziune in aceasta vara, este primul partid mare din Romania care se reformeaza profund din interior, asa cum trebuie sa se intample cu un partid al secolului 21 care vrea sa conduca destinele Romaniei pentru foarte multi ani.

”Dumneavoastra trebuie sa ramaneti implicate foarte activ in acest proces de reformare in cadrul noului PNL”, le-a mai spus Iohannis doamnelor din partid. El a mai spus ca se bucura de faptul ca poate avea o intalnire cu doamnele din partid dupa castigarea alegerilor si le-a multumit pentru acest lucru.

”Este o mare bucurie pentru mine ca putem sa avem acum aceasta intalnire. Ne-am intalnit in timpul campaniei, cu unele din dumneavostra chiar de mai multe ori. Stim foarte bine cum a fost atunci in campanie cand a fost greu si ma bucur ca avem ocazia sa simtim acuma cum este cand e bine. Va multumesc”, a spus Iohannis.

Presedintele ales a mai aratat ca acei care au crezut ca nu urmareste ceea ce se intampla in campanie in judete au facut acest lucru din naivitate. ”Ati fost foarte implicate si credeti-ma ca stiu aceste lucruri fiindca am urmarit ce se intampla in judete, chiar daca, din naivitate, unii au crezut ca nu o fac. Este extrem de important aportul dumneavsotra, a fost extrem de important in aceasta campanie si, credeti-ma, apreciez aportul dumneavsotra la valoarea lui reala”, a mai spus Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri