Klaus Iohannis, noul presedinte al Romaniei, este perceput in tara ca un om echilibrat care face lucruri fara sa spuna prea multe. El a promis la investire ca va stimula cresterea economica, va reduce birocratia si va lupta impotriva coruptiei, comenteaza Bloomberg News online.

"Exista un val puternic de asteptari de la el", a declarat pentru Bloomberg Michael Taylor de la Oxford Analytica, o firma de consultanta strategica. "El este eroul momentului, dar puterile sale constitutionale sunt limitate", a avertizat Taylor, referindu-se la noul presedinte roman, care a obtinut duminica dreptul sa numeasca judecatori si sa stabileasca politica externa a Romaniei, principalele atributii ale sefului statului, relateaza Mediafax.

Al cincilea presedinte de la caderea comunismului s-a instalat la putere dupa o campanie electorala umbrita de scandaluri de coruptie in cadrul partidului premierului Victor Ponta, in urma unor indemnuri adresate Bucurestiului de catre Uniunea Europeana (UE) de a lupta mai puternic impotriva acestui fenomen, noteaza compania media, adaugand ca Iohannis a inclus intre prioritatile sale aceasta lupta, alaturi de Educatie si Sanatate, in discursul de la investirea in functie.

In ziua de dupa anuntarea rezultatului alegerilor prezidentiale, el a cerut Parlamenului sa ridice imunitatea alesilor investigati pentru coruptie, iar masura a fost aprobata in cateva ore, aminteste compania, apreciind ca triumful pe care l-a obtinut a "zguduit" coalitia aflata la putere, pe care Ponta, contracandidatu sau infrant, s-a gandit s-o consolideze printr-o remaniere. Unul dintre lucrurile pentru care este criticat Iohannis, primul membru al une minoritati etnice devenit presedinte, este lipsa de verva in discursul public, mai scrie Bloomberg, notand ca el a raspuns vestii ca a fost ales in functia de sef al statului, la un miting, spunandu-le sustinatorilor "vreau sa le multumesc celor care m-au votat, iar acum sunt pregatit sa merg la serviciu".

"Chiar si asa, abordarea sa reprezinta o gura de aer proaspat pentru multi", comenteaza Bloomberg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri