Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, considera ca decizia privind admiterea Romaniei in spatiul Schengen trebuie sa fie luata pe baza indeplinirii criteriilor tehnice de aderare. Iohannis cere evitarea impunerii unor criterii "politice".

In cursul interviului acordat revistei franceze L'Express, Iohannis a fost intrebat daca doreste aderarea Romaniei la Spatiul european de libera circulatie (Schengen). "Da, acest lucru probabil se va intampla. In ultimii ani, au existat multe discutii pe aceasta tema si privind factorii care blocheaza aderarea Romaniei. Ce este de facut? Initial, Tratatul Schengen era in principal de ordin tehnic, dar, treptat, a devenit un subiect politic. Daca se doreste o singura Europa, trebuie sa se revina la filosofia initiala" in privinta criteriilor de admitere in Schengen, a explicat Klaus Iohannis, informeaza Mediafax.

Presedintele Klaus Iohannis sugereaza, intr-un interviu acordat publicatiei franceze L'Express, ca ar fi necesara schimbarea Guvernului, pledand, din anul 2015 ori dupa alegerile parlamentare din 2016, pentru un Executiv care sa lucreze in acelasi sens cu el. In cursul interviului acordat revistei L'Express, Iohannis a fost intrebat care poate fi rolul presedintelui Romaniei in contextul coabitarii cu primul-ministru.

Klaus Iohannis a anuntat totodata ca isi doreste doua mandate de presedinte.

Klaus Iohannis vrea un Guvern care sa lucreze in acelasi sens cu presedintele

"Presedintele trebuie sa fie un model pentru societate. Modul in care se comporta, in calitatea de personaj public, trebuie sa inspire natiunea, nu sa suscite ironii. Credeti-ma, este o abordare noua pentru Romania", a spus Iohannis. "In acelasi timp, presedintele nu poate impune singur schimbarea. Trebuie sa aiba sustinerea unui Guvern care sa lucreze in acelasi sens. Lucrurile nu vor putea evolua decat din momentul in care Guvernul va incepe sa fie dedicat cauzei mele, nu cauzei adversarilor mei. Cu siguranta acest lucru nu se va produce in urmatoarele saptamani, ci, sper eu, in cursul anului 2015. Sau, cel mai tarziu, in 2016, dupa alegerile parlamentare", a adaugat Iohannis.

"In momentul in care mi-am anuntat candidatura, am spus ca vreau sa fac lucrurile «altfel», ceea ce inseamna o alta abordare a politicii: mai putine scandaluri, mai putin zgomot mediatic, mai mult interes acordat esentei problemelor. Si vreau sa fac exact asa. Nu o sa ma vedeti certandu-ma cu primul-ministru pe un platou de televiziune", a subliniat presedintele. "Faptul ca premierul Victor Ponta a fost adversarul meu in campania electorala va face aceasta relatie mai greu de gestionat, dar eu voi face astfel incat colaborarea cu Guvernul sa fie corecta. In rest, poate nu va dura mult...", a spus Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri