Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a scris marti, pe blog, ca Opozitia este interesata de un dialog ”intens” cu Victor Ponta pe teme ”presante” ca ”prabusirea” investitiilor”, gradul scazut al absorbtiei fondurilor UE, ordonanta ”care reglementeaza problema de plagiat a unei singure persoane”

”Opozitia este foarte interesata de un dialog intens cu domnia sa pe mai multe teme, mult mai presante, cum ar fi: Pomenile electorale aruncate cu multa voiosie in campania electorala si prabusirea investitiilor. Are premierul Ponta vreo vina? Se simte responsabil?; Gradul scazut al absorbtiei fondurilor europene, mult sub cuantumul l-a care s-a angajat guvernul pe care il conduce. Are premierul Ponta vreo vina? Se simte responsabil? (...) De ce in Romania, tara europeana, se da o ordonanta de urgenta pentru a reglementa problema de plagiat a unei singure persoane? Are premierul Ponta vreo vina? Se simte responsabil?”, relateaza Mediafax.

Predoiu a mai scris ca ii confirma lui Ponta ”disponibilitatea Opozitiei de a dialoga pentru gasirea celor mai bune solutii pentru binele public”, dar ca nu se asteapta ca seful guvernului ”sa aiba curajul de a raspunde intrebarilor adresate”. Luni, folosind un stil asemanator, premierul Ponta a avut o postare pe pagina sa de Facebook, in care adresa o invitatie la dialog opozitiei, dar pe tema schimbarii legii electorale, legii finatarii partidelor, Constitutiei, pornind de la ipoteza alegerilor anticipate, adusa in discutie de co-presedintii PNL.

Ponta, despre alegerile anticipate dorite de Opozitie

”S-a schimbat ceva fundamental in raportul parlamentar ?? Stiu de asta doar liderii PNL si nimeni altcineva? (...)adresez un apel liderilor PNL sa avem un dialog si sa gasim un consens in primul rand pentru schimbarea legii electorale, a Constitutiei, a legii finantarii partidelor si a organizarii administrativ-teritoriale!(...) Astept raspunsurile punctuale la aceste intrebari legitime si reafirm dorinta mea si a Guvernului de a dialoga si munci in comun cu Opozitia pentru binele public”, spunea Ponta in postare.

”Victor Ponta enumera un sir de patru motive pentru care nu ar trebui declansate alegeri anticipate, insa nu mentioneaza nici macar un singur motiv pentru care el trebuie sa mai ramana premier”, a scris Predoiu, pe blog. Co-presedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au declarat luni ca doresc preluarea guvernarii prin initierea unei motiuni de cenzura impotriva Cabinetului Ponta si negocierea unei majoritati in actualul Parlament, deoarece alesii nu ar vota in majoritate pentru declansare.

Alina Gorghiu a facut referire la cum doreste PNL sa preia guvernarea, invocand ideea alegerilor parlamentare anticipate. ”Ne dorim in primul rand alegeri anticipate. Desigur, nu suntem copii, sa stiti ca stim ca este un lucru care se poate indeplini extrem de dificil, asta este Constitutia, cu ea defilam si noi, acestor dispozitii din Constitutie ne vom supune”, a afirmat Gorghiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri