”Asa cum am anuntat, voi participa la marsul de solidaritate organizat duminica la Paris dupa atacul care a vizat revista «Charlie Hebdo». Invitatia a fost lansata de presedintele francez François Hollande”, se arata in mesajul sefului statului, transmis prin intermediul Administratiei Prezidentiale.

Klaus Iohannis afirma ca, ”in fata atacurilor barbare care au avut loc in Franta, Europa si intreaga lume libera isi arata unitatea si solidaritatea”. ”Gandurile si inimile noastre au fost alaturi de cetatenii francezi de la inceputul acestor atacuri. Prezenta alaturi de ceilalti sefi de stat si de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorintei de implicare a Romaniei in lupta impotriva terorismului si a extremismului de orice fel”, transmite presedintele Romaniei.

Iohannis mai arata ca, ”prin participarea la acest mars impotriva urii si a violentei condamnam nu doar atacurile asupra redactiei saptamanalului «Charlie Hebdo», ci si antisemitismul care a condus ieri la alte crime intr-un magazin evreiesc din Paris”.

Citeste si:

"Marsul solidaritatii" va fi organizat duminica, la Paris, incepand cu ora 16.00 ( ora Romaniei) in memoria victimelor recentelor atentate care au avut loc in capitala Frantei. Participarea presedintelui Klaus Iohannis la mitingul care va fi organizat la Paris in memoria victimelor atentatelor din ultimele zile a fost anuntata sambata de Administratia Prezidentiala. Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, si cel spaniol, Mariano Rajoy, au anuntat ca vor participa duminica la mitingul de solidaritate programat la Paris dupa atacul terorist comis la redactia revistei Charlie Hebdo.

De asemenea, si-au anuntat participarea la acest miting premierul Italiei, Matteo Renzi, resedintele ucrainean Petro Porosenko, precum si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german Angela Merkel.

Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti, fiind revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

GAME OVER. Fratii Kouachi au fost ucisi

GAME OVER. Fratii Kouachi au fost ucisi

Sursa foto: MediafaxFoto