Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj privind participarea sa la Marsul Solidaritatii de la Paris, in care arata ca prezenta alaturi de ceilalti sefi de stat si de guvern va da un semnal ferm al dorintei de implicare a Romaniei in lupta impotriva terorismului si extremismului, scrie Mediafax.

”Asa cum am anuntat, voi participa la marsul de solidaritate organizat duminica la Paris dupa atacul care a vizat revista «Charlie Hebdo». Invitatia a fost lansata de presedintele francez François Hollande”, se arata in mesajul sefului statului, transmis prin intermediul Administratiei Prezidentiale.

Klaus Iohannis afirma ca, ”in fata atacurilor barbare care au avut loc in Franta, Europa si intreaga lume libera isi arata unitatea si solidaritatea”. ”Gandurile si inimile noastre au fost alaturi de cetatenii francezi de la inceputul acestor atacuri. Prezenta alaturi de ceilalti sefi de stat si de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorintei de implicare a Romaniei in lupta impotriva terorismului si a extremismului de orice fel”, transmite presedintele Romaniei.

Iohannis mai arata ca, ”prin participarea la acest mars impotriva urii si a violentei condamnam nu doar atacurile asupra redactiei saptamanalului «Charlie Hebdo», ci si antisemitismul care a condus ieri la alte crime intr-un magazin evreiesc din Paris”.

"Marsul solidaritatii" va fi organizat duminica, la Paris, incepand cu ora 16.00 ( ora Romaniei) in memoria victimelor recentelor atentate care au avut loc in capitala Frantei. Participarea presedintelui Klaus Iohannis la mitingul care va fi organizat la Paris in memoria victimelor atentatelor din ultimele zile a fost anuntata sambata de Administratia Prezidentiala. Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, si cel spaniol, Mariano Rajoy, au anuntat ca vor participa duminica la mitingul de solidaritate programat la Paris dupa atacul terorist comis la redactia revistei Charlie Hebdo.

De asemenea, si-au anuntat participarea la acest miting premierul Italiei, Matteo Renzi, resedintele ucrainean Petro Porosenko, precum si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german Angela Merkel.

Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti, fiind revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri