Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a apreciat, vineri, contributia Bucurestiului la misiunile Aliantei si a declarat ca NATO si Romania sunt angajate ferm in mentinerea stabilitatilor vecinilor, inclusiv a R. Moldova si Ucrainei.

Jens Stoltenberg a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa comuna cu Klaus Iohannis la sediul NATO din Bruxelles, ca a avut "o discutie excelenta" cu presedintele Romaniei, caruia i s-a adresat cu formula "draga Klaus", scrie Mediafax.

"Faptul ca ati efectuat o vizita la sediul NATO la scurt timp dupa preluarea mandatului de presedinte arata un angajament puternic al Romaniei fata de Alianta si fata de apararea colectiva pe care NATO o furnizeaza tuturor statelor membre", a afirmat seful NATO, salutand Romania pentru ca este "un aliat puternic" care a contribuit in nenumarate randuri la actiunile Aliantei Nord-Atlantice.

"Prezenta voastra in Afganistan timp de mai multi ani are o mare importanta si continuati sa fiti prezenti acolo in cadrul Resolute Support Mission si apreciem acest lucru foarte mult. M-am intalnit cu soldati romani atunci cand am vizitat Afganistanul, chiar inainte de Craciun, si am fost foarte impresionat de profesionalismul lor si de determinarea lor", a spus Stoltenberg.

Secretarul general a precizat ca NATO este "recunoscator" pentru contributia Romaniei la misiunea din Afganistan, subliniind, totodata, ca Alianta sa lupta in Afganistan impotriva terorismului.

"Motivul pentru care NATO si Romania au intervenit in Afganistan a fost pentru a impiedica Afganistanul sa devina un paradis pentru teroristi si am reusit sa prevenim acest lucru", a mai spus el. In acest context, Jens Stoltenberg a mentionat ca atentatul terorist de la Paris, de saptamana trecuta, arata ca "NATO isi va continua eforturile pentru a contribui la asigurarea securitatii globale si la eforturile in lupta impotriva terorismului".

De asemenea, secretarul general al Aliantei a salutat contributia Romaniei la misiunea din Kosovo, dar si la "dezvoltarea sistemului de aparare antiracheta prin gazduirea unor elemente ale scutului antiracheta, fapt ce are o mare importanta".

"NATO si Romania sunt angajate ferm in mentinerea stabilitatii vecinilor nostri, prin sprijinul acordat Ucrainei prin Trust Funds si prin sprijinirea R. Moldova", a declarat Stoltenberg, subliniind ca a discutat cu Iohannis faptul ca NATO si Romania trebuie sa sprijine in continuare cele doua tari si sa contribuie la stabilitatea in regiune.

Stoltenberg a dat asigurari ca "NATO este pregatita sa faca tot ceea ce trebuie pentru a-si apara toti membrii in fata oricaror amenintari". "Lucram la Readiness Action Plan care va permite fortelor noastre sa fie mai pregatite si mai capabile sa intervina rapid. Am discutat cu domnul presedinte despre implementarea acestui program", a spus secretarul general, adaugand ca se acorda i importanta deosebita masurilor de reasigurare, cresterii prezentei aliate la frontiera sa de est si dezvoltarii unor structuri de comanda inclusiv in Romania. Secretarul general al NATO a salutat, totodata, decizia Romaniei de crestere a cheltuielilor pentru aparare, pentru a ajunge la 2% din PIB pana in 2017, precizand ca va da exemplu Romania tuturor celorlalte state membre.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri