Premierul Victor Ponta a cerut luni, in cadrul BPN, mandat pentru a-i invita la discutii pe cei doi copresedinti PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, dialogul avand in vedere cinci teme, precum legislatia financiara, revizuirea Constitutiei, sistemul electoral, masterplanul pe Transport si legile siguratei.

”Azi ( luni, nr) va voi propune - sper sa am sprijinul in acest sens, sa adresez si in calitate de presedinte al PSD si de prim-minsitru, o invitatie, o scrisoare catre conducerea PNL-PDL, doamna presedinta Gorghiu si domnul Blaga, pentru ca in cel mai scurt timp sa avem o intalnire pe cele cinci teme esentiale”, a spus Ponta in debutul sedintei BPN a PSD, la care presa a avut acces. El a aratat ca prima tema de discutie vizeaza revizuirea Constitutiei. A doua tema, potrivit lui Ponta, se refera la sistemul electoral, unde, daca nu exista niste decizii politice, discutiile nu au cum sa progreseze, arata Mediafax.

Masterplanul pe Transport, pe agenda discutiilor

A treia tema priveste Masterplanul pe Transport. Ponta a aratat ca ministrii Rus, Teodorovici si Valcov trebuie sa stabileasca daca se va merge mai departe cu masterplanul de transport, asa cum a fost convenit cu CE. Ponta a spus ca a patra tema de discutie se refera la legile sigurantei nationale. ”Eu cred ca discutam in presa si fiecare vorbeste separat. Trebuie sa ne asezam toti la masa, sa vedem decizia CCR si sa luam o decizie legislativa clara”, a spus Ponta despre legile sigurantei.

El a aratat ca a cincea tema se refera la a vedea in ce masura Parlamentul si Executivul pot interveni in legislatia financiar-bancara, pentru ca a preveni viitoare crize ”care, din pacate, vor aparea de fiecare data”. ”Acum au de suferit 75.000 de oameni care au credite in franci elvetieni. Insa, dincolo de ceea ce se poate sau nu se poate face pentru ei, vreau sa stim daca la nivel legislativ Romania indeplineste toate criteriile legislative pe plan european in asa fel incat posibile alte crize pe plan international financiar sa afecteze cat mai putin populatia din Romania”, a spus Ponta. El a aratat ca daca va primi un mandat pozitiv de la BPN, va transmite aceasta invitatie la discutii si UDMR si PPDD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri