Co-presedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, a depus, marti, la Parchetul instantei supreme, o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva premierului Victor Ponta, pentru ca nu organizeaza alegeri partiale la presedintia Consiliul Judetean Cluj, dupa demisia lui Horea Uioreanu.

Intr-un comunicat transmis marti, Mihai Seplecan spune ca dupa al doilea tur alegerilor prezidentile Victor Ponta a fost notificat sa respecte legea si sa faca demersurile pentru organizarea alegerilor partiale pentru functia de presedinte al CJ Cluj, transmite corespondentul Mediafax.

“Desi a fost notificat din vreme si in mod repetat cu privire la necesitatea organizarii de alegeri partiale pentru functia de presedinte al CJ Cluj, premierul Victor Ponta a ales sa nu respecte legea, motiv entru care marti am depus plangere penala la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) impotriva premierului Victor Ponta, pentru abuz in serviciu. Dupa turul al doilea al alegerilor prezidentile, l-am notificat pe Victor Ponta sa respecte legea si sa faca diligentele necesare desfasurarii alegerilor partiale pentru functia de presedinte al CJ Cluj. Am cerut sa se adopte o HG prin care sa stabileasca, cel mai tarziu la jumatatea lunii ianuarie a anului 2015, data de desfasuare a alegerilor partiale pentru functia de presedinte al CJ Cluj”, arata Seplecan, care este liderul grupului de consilieri judeteani al PNL Cluj.

Acesta sustine ca a asteptat suficient ca premierul “sa binevoiasca sa aplice legea in judetul Cluj” si sa emita un act normativ care sa stabileasca data alegerilor pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj. “Dorim tragerea la raspundere penala a numitului Victor Ponta pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Nu numai judetul Cluj este in aceasta situatie, aceasta generalizandu-se la nivel national. Liderii PSD sunt in degringolada si in loc sa vada interesul cetateanului ca fiind prioritar se agata de putere. Ii indemn pe colegii din alte judete in care nu s-au organizat alegeri partiale si unde Victor Ponta a ales sa incalce legea, sa ne urmeze exemplul si sa il actioneze in judecata pe acest politician fara nici un respect fata de legi si banii romanilor”, scrie Seplecan.

Acesta adauga ca situatia din judetul Cluj, cu proiecte blocate, fara o majoritate stabila care sa poata decide prioritatile de dezvoltare, este identica in aproape judetele din Romania. Oficial, nicio formatiune politica din judetul Cluj nu a anuntat ca are un candidat pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean.

Functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj a ramas vacanta in 6 octombrie 2014, cand prefectul judetului, Gheorghe Ioan Vuscan, a emis ordinul prin care se constata incetarea de drept a mandatului de presedinte al Consiliului Judetean al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv in 29 mai 2014 alaturi de oamenii de afaceri Vasile Pogacean si Ioan Bene, pentru fapte de coruptie, iar in 23 iunie a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru infractiuni de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri