Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a facut un gest interesant la sosirea in Paris, cand a fost intampinat la aeroport de o delegatie franceza. La urcarea in masina oficiala, Iohannis si-a aruncat haina pe plafonul automobilului, sesizand astfel o incalcare a protocolului.

Cel mai probabil, Klaus Iohannis a vrut sa atraga atentia printr-un astfel de gest ca protocolul impunea ca haina sefului de stat sa fie luata de un membru al delegatiei franceze. Mai mult, Iohannis a coborat din avion si s-a dus singur spre limuzina oficial, fara sa fie insotit de un membru al delegatiei sau un organizator al partii franceze. Presedintele Romaniei si-a scos singur haina dupa ce a asteptat cateva secunde sa i-o ia cineva (video). O sursa din delegatia oficiala a declarat pentru HotNews.ro ca presedintele Iohannis a reactionat in acest fel dupa ce ofiterul francez care se afla langa el nu a schitat nici un gest pentru a-i lua haina.

"Probabil ca Iohannis s-a simtit deranjat de o gafa de protocol si a vrut sa atraga atentia ca, daca era altcineva in locul lui (alt sef de stat - n.r.), acest lucru nu s-ar fi intamplat. Pare mai degraba o reactie a cuiva care respecta nemteste protocolul", a spus pentru wall-street.ro specialistul in relatii publice si comunicare Antonio Momoc.

Nu cred ca presedintele s-a purtat ca un profesor care sanctioneaza un elev, ci s-a simtit deranjat ca nu a fost tratat ca orice sef de stat intr-o vizita oficiala - Antonio Momoc

Vizita de lucru a presedintelui Romaniei in Franta s-a transformat intr-o vizita oficiala, pe agenda discutiilor fiind subiecte importante, precum aderarea la spatiul Schengen sau conflictul din Ucraina.

Ce a discutat Klaus Iohannis la Paris cu Francois Hollande

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la Paris, in cadrul conferintei comune de la Palatul Elysee cu presedintele Francois Hollande, ca a solicitat sprijinul Frantei pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si ca si-a exprimat increderea ca o astfel de decizie va fi adoptata curand.

Klaus Iohannis a declarat ca principalele repere ale relatiei bilaterale dintre cele doua state privesc cooperarea economica, in numeroase domenii, precizand ca un aspect deosebit de important pentru autoritatile de la Bucuresti este cel al imaginii pe care o au, in Franta, Romania si comunitatea romaneasca din Hexagon.

”Suntem increzatori ca fapte izolate, atunci cand sunt tratate cu luciditate si moderatie, nu pot avea un efect de durata asupra unei lungi relatii de respect reciproc si colaborare politica si culturala”, a spus Iohannis. El a declarat ca a solicitat presedintelui Hollande sprijin in eforturile Romaniei in combaterea oricarui "discurs care reduce o relatie solida la clisee".

Cititi toate declaratiile facute de Iohannis la vizita oficiala de la Paris.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri