Senatorul Ion Ariton a cerut, joi, colegilor din Senat, sa aprobe solicitarea Parchetului General privind inceperea urmaririi penale impotriva sa, anunt care a fost aplaudat de parlamentari.

”Dupa ce am precizat in toate interventiile mele anterioare, nu o sa cer colegilor mei sa tergiverseze votul, dimpotriva, vreau sa se termine cat mai repede. De trei ani se tot discuta de acest subiect. Cred ca e cazul ca autoritatile competente sa se pronunte”, a spus acesta. El a subliniat ca a fost si este adeptul independentei justitiei si ca toti oamenii trebuie sa fie egali in fata legii, conform Mediafax.

”Va solicit sa aprobati favorabil cererea de incepere a urmaririi penale, pentru ca adevarul sa aiba ultimul cuvant. Va multumesc si imi pare rau ca sunt in aceasta situatie astazi, la Senat si vreau sa imi asum aceasta vina mie si nu dumneavoastra si de aceea va rog sa aprobati cererea Parchetului”, a afirmat senatorul. Senatorii vor da joi votul final privind solicitarea Parchetului General.

Ulterior declaratiilor lui Ariton, senatorul PSD Serban Nicolae a sustinut ca, pentru a da un vot in cunostinta in astfel de cazuri, senatorii ar trebui sa primeasca nu numai raportul Comisiei juridice ci si solicitarea ministrului Justitiei sau a procurorului general, care nu face parte din probatoriu si nu are caracter secret. Ariton este acuzat de procurori ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane lei, organizarea ”Galei Bute” de catre firma lui Rudel Oreja..

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri