La primul sau Consiliu European, Klaus Iohannis s-a intretinut cordial cu liderii europeni vorbitori de limba germana care, totodata, detin si cele mai importante functii in arhitectura UE: cancelarul Angela Merkel, presedintele CE Jean-Claude Juncker si Martin Schulz, presedintele Parlamentului European. Klaus Iohannis a mai bifat o intalnire de o jumatate de ora si cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, si peste cateva zile va pleca la Kiev.

Klaus Iohannis a participat joi la prima intrunire a Consiliului European de cand a preluat functia de sef al statului. Practic, Klaus Iohannis a facut cunostinta cu toti sefii de stat si de guvern din UE, reuniune in cadrul careia au fost abordate trei chestiuni care au zguduit serios UE in ultima vreme: conflictul din Ucraina, criza din Grecia si lupta antiterosita.

Reuniunea Consiliului European a fost programata in ziua in care, la Minsk, presedintele Frantei, Francois Hollande, si cancelarul german Angela Merkel l-au induplecat pe liderul rus Vladimir Putin sa semneze un „acord general” de incetare a focului in Ucraina, un pact care poate fi crucial, dar in acelasi timp extrem de subred, in functie de atitudinea liderului de la Kremlin.

Astfel, sefii de stat si de guvern din UE au amanat inceperea lucrarilor cu doua ore, pentru a ajunge si Angela Merkel, Francois Hollande si Petro Porosenko. Cei trei lideri europeni au dat inca un mesaj de unitate chiar si din succesiunea in care au ajuns la Consiliul European.

Citeste articolul integral pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri