Demisia din PNL a senatorului Varujan Vosganian, in cazul caruia Senatul a respins solicitarea Parchetului de incuviintare a inceperii urmaririi penale, este asteptata astazi de catre organizatia Iasi a PNL, al carei membru este din 2004.

Reprezentanti ai PNL Iasi au declarat ca cererea de demisie a senatorului Varujan Vosganian, membru in organizatia Iasi a liberalilor, ar urma sa fie inregistrata la secretariatul filialei judetene a PNL Iasi, cel mai probabil in cursul zilei de vineri, noteaza Mediafax. Varujan Vosganian este membru al PNL Iasi din 2004, cand a fost ales prima data senator pe listele PNL.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi "impotriva", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile. Intr-o scrisoare adresata, vineri dimineata, senatorilor liberali, co-presedintele PNL Alina Gorghiu afirma ca respingerea cererii de incuviintare a inceperii urmaririi penale pentru senatorul Varujan Vosganian nu poate ramane fara urmari politice si ca ii este greu sa accepte ”drumul gresit” ales de o parte dintre senatorii PNL.

Alina Gorghiu precizeaza ca i-a cerut lui Vosganian demisia din PNL, iar daca acest lucru nu se va produce, atunci va propune excluderea acestuia din PNL. ”I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar in cazul in care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul National Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezenta la sedinta grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a a stabili impreuna modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie sa nu se mai repete vreodata”, afirma Alina Gorghiu.

Ea mai spune ca intelege efectul emotional al discursului lui Varujan Vosganian, asa cum intelege colegialitatea si, poate, chiar prietenia unora cu cel aflat in chestiune, dar ii este greu sa accepte ”un drum atat de gresit”. Liderul PNL Alina Gorghiu adauga ca ceea ce s-a intamplat in Senat ”ii ajuta politic pe toti cei care nu pot trai fara minciuni si manipulare”, precizand ca liberalii au ajuns sa fie judecati de Victor Ponta si Elena Udrea si ”culmea, multi sa le si dea dreptate”.

Alina Gorghiu mai precizeaza ca PNL are, in acest moment, conform sondajelor de opinie, cea mai mare cota de incredere din istoria acestui partid, dupa 1990, si ca ”aceasta realitate ne obliga la o si mai mare responsabilitate si intelepciune”.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri