UNPR a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa, ca saluta decizia presedintelui Klaus Iohannis de a propune un director SRI in persoana lui Eduard Hellvig si ca va sustine aceasta propunere.

“Salutam decizia presedintelui Klaus Iohannis de a propune un director SRI in persoana lui Eduard Hellvig. UNPR va sustine aceasta propunere, asa cum a sustinut si cresterea bugetului pentru Aparare, tocmai pentru ca aceste propuneri raspund unor exigente majore ce tin de stabilitate si de apararea interesului national”, se mentioneaza in comunicatul citat, dat publicitatii de Mediafax.

Potrivit sursei mentionate, UNPR precizeaza ca sustine fara rezerve coalitia de guvernare din care face parte si, in egala masura, sustine deciziile presedintelui Klaus Iohannis menite sa aduca stabilitate, eficienta si performanta in Armata, servicii de informatii si Justitie, in acord cu prerogativele sale constitutionale.

“Confruntarea intre partide, competitia si polemica nu trebuie sa afecteze buna functionare a institutiilor fundamentale ale tarii: Armata, Serviciile de informatii si Justitia”, se arata in comunicatul remis de UNPR.
UNPR considera, totodata, ca in acest moment principalul factor de stabilitate il reprezinta actuala coalitie de guvernare, din care face parte si pe care o sprijina fara rezerve.

“Ramanem loiali parteneriatului corect cu PSD, alaturi de care formam Alianta de Centru-Stanga, si vom continua colaborarea foarte buna pe care o avem atat in Guvernul condus de Victor Ponta cat si in Legislativ”, se mentioneaza in comunicat.

UNPR mentioneaza ca sustine, insa, si orice act politic sau institutional ce vizeaza consolidarea stabilitatii.
“Un astfel de act este, fara indoiala, desemnarea de noi directori pentru Serviciul Roman de Informatii si pentru Serviciul de Informatii Externe. Mai ales in actualul context de securitate si in fata provocarilor interne si externe carora Romania trebuie sa le faca fata, tergiversarea din ratiuni politice a unor astfel de numiri ar fi un gest contrar interesului national”, se mai arata in comunicatul remis de UNPR.

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii.

Victor Ponta: Nominalizarea lui Hellvig la SRI, buna

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat ca nu are nimic cu persoana lui Eduard Hellvig si ca nominalizarea acestuia la sefia SRI este buna "ca persoana", dar ca PSD ar fi dorit pe cineva neimplicat politic, astfel ca decizia legata de vot va fi luata luni, dupa consultari cu grupurile parlamentare.

Liderul social-democrat a aratat ca nu are absolut nimic impotriva lui "Edi" Hellvig, cu care a lucrat foarte bine in perioada in care acesta a fost ministru si secretar general al PNL, si a facut referire la "propaganda", spunand ca citeaza din aceasta prin ideea ca Hellvig a fost "co-autor al al loviturii de stat din 2012".

"Am fost informat de catre presedinte personal despre propunerea pe care o va face. Va dati seama ca impotriva lui Edi Hellvig nu am absolut nimic, mai degraba contrariul, am lucrat foarte bine impreuna, si ca ministru in Guvern, si ca secretar general al PNL, e unul dintre cei cu care am pus bazele USL si am trecut prin momente foarte grele. Ca sa citez din propaganda: «E alaturi de mine, Crin Antonescu si Liviu Dragnea co-autor la lovitura de stat din 2012». Deci, strict asupra persoanei lui Hellvig nu am absolut nimic impotriva, ba chiar cred ca este un om echilibrat si care poate sa isi faca foarte bine datoria", a spus Ponta.

El a adaugat insa ca PSD, ca principiu, a considerat ca la conducerea serviciilor de informatii ar fi fost mai bine sa fie persoane neimplicate politic, fiind insa dreptul presedintelui sa propuna, si ca PSD va decide luni "daca si cum" va vota.

"O sa ma consult cu grupurile parlamentare, ca nu votez doar eu, voteaza parlamentarii si luni cu siguranta vom anunta daca si cum vom vota", a afirmat Ponta.
Intrebat de jurnalisti cum va vota el personal, liderul PSD a raspuns ca va vota excat cum o vor face grupurile parlamentare.

"Nu sunt totusi chiar de capul meu, asa, fac parte dintr-un grup parlamentar si trebuie sa discutam doar, repet, aceasta problema de principiu, pentru ca ea pornea de la un lucru care s-a spus foarte des: sa nu fie toata puterea doar de la un singur partid. Acum am inteles ca, de fapt, asta se aplica doar la PSD. Doar de la PSD nu trebuie sa fie toata puterea, daca e din alta parte, nu e o problema. Dar nu e singura dezbatere in public in care nu se pastreaza acelasi principiu pentru toti", a spus Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri