Salarizarea in sectorul bugetar este inca o problema nerezolvata, ba chiar un "dezastru", a afirmat premierul Victor Ponta, indicand ca exemplu, printre altele, salariile presedintelui si prim-ministrului si spunand ca acestea sunt mai mici decat salariul unei secretare de la o companie privata.

Intr-o discutie organizata vineri la Guvern pe tema dialogului social, un reprezentant al sindicatelor a aratat ca salarizarea celor din administratia publica e legata in primul rand de bugetul central si a apreciat ca ar trebui gasite resursele pentru rezolvarea problemei. "Aici aveti perfecta dreptate. Stiti foarte bine ca e un dezastru cu salarizarea in sistemul bugetar, incepand cu presedintele tarii si primul-ministru, care au salarii mai mici decat secretara de la orice companie. Si nu mai vorbesc de ce se intampla in autoritatile locale, unde cred ca toti deja sunt cu salariul minim sau aproape toti sunt cu salariul minim. Tocmai asta incearca Ministerul Muncii, sa reaseze macar un pic lucrurile. Si in invatamnant acum s-a ajuns, s-au comasat nu stiu cate categorii. Asta-i problema pe care am incercat s-o rezolvam doar de jos in sus, adica ridicand salariul minim, dar n-am reusit altfel, dar sper sa gasim resursele si mai ales solutia", a spus Ponta.

La inceputul anului, dupa o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, Ponta relatat ca i-a spus acestuia ca, dupa majorarea recenta cu 85% a veniturilor salariale pentru functionarii care gestioneaza fonduri europene, atat seful statului, cat si prim-ministrul sau ministrii au cele mai mici salarii.

De asemenea, in urma cu trei saptamani, Ponta afirma ca saracia este o cauza a coruptiei, iar angajatii din sistemul public sunt prost platiti spre deosebire de cei din institutiile care ii controleaza pe acestia, aratand ca se va ajunge la situatia in care vor ramane doar "cainii de paza", deoarece "oile" mor de foame. Premierul si-a argumentat afirmatia prezentand si o serie de cifre din care rezulta ca functionarii din ministere, pe care i-a denumit plastic "oi", sunt remunerati sub media din sistem, in timp ce angajatii din institutiile de control, denumiti de premier tot metaforic "caini de paza", au salarii care depasesc cu mult media salariala, din aceasta categorie facand parte inclusiv soferii, secretarele si dactilografele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri