Eduard Hellvig, propus pentru sefia SRI, a declarat, marti, ca legile Big Brother ar putea fi aprobate in 3-6 luni, fiind necesara medierea presedintelui Iohannis si stabilirea unui echilibru legat de drepturi si libertati.

Hellvig a fost intrebat cum vede problema legata de pachetul legilor Big Brother, avand in vedere ca a fost nominalizat pentru sefia SRI. "Cred ca la momentul asta trebuie sa gasim un raspuns cu privire la cele trei legi. Trebuie sa gasim un raspuns care sa satisfaca drepturile si libertatile civile ale cetateanului, dar pe de alta parte trebuie sa raspunda si capacitatii de functionare a institutiei SRI. Sunt niste legi extrem de importante pentru corpul profesional. Din ce am vazut si eu in dezbaterea publica este clar ca e o necesitate majora. Nu va ascund faptul ca am discutat cu presedintele Iohannis acest subiect, pentru ca este unul dintre lucrurile care ar putea sa apara pe agenda chiar in imediata perioada dupa ce voi fi ales. Sunt convins ca prin medierea presedintelui, prin respectarea acestor doua principii de care v-am spus, drepturi si libertati civile pentru cetatean si capacitati operationale pentru SRI, trebuie sa gasim cat mai repede o solutie pentru cele trei legi”, a raspuns Hellvig, potrivit Mediafax. De asemenea, el a fost intrebat in ce orizont de timp vede posibila adoptarea legilor Big Brother. "Am o speranta ca intre trei si sase luni vom rezolva aceasta problema", a mai spus Hellvig.

Sursa foto: Big Brother/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri