Ministerul Justitiei (MJ) cere 2 milioane de lei in plus la bugetul pe 2015 pentru deratizare, dezinsectie si achizitionarea de saltele si asternuturi pentru penitenciare, precum si pentru realizarea unor studii de fezabilitate pentru doua inchisori noi, potrivit unui proiect de hotarare.

Ministerul Justitiei a supus dezbaterii publice un proiect de hotarare prin care solicita suplimentarea bugetului pentru anul 2015 al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) cu doua milioane de lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului. Din nota de fundamentare, reiese ca jumatate din acesti bani urmeaza sa fie cheltuiti pentru "imbunatatirea conditiilor de detentie", iar cealalta jumatate, pentru studii de prefezabilitate pentru amenajarea a doua noi penitenciare, la Caracal si Berceni, conform Mediafax.

Reprezentantii Ministerului Justitiei au aratat ca acesti bani sunt necesari in conditiile in care Romania a suferit pana acum 119 condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), din cauza conditiilor de detentie.
"Mentinerea starii de sanatate a detinutilor este o problema mereu in actualitate care impune respectarea, aplicarea si supravegherea permanenta a masurilor igienico-sanitare individuale si colective in mod unitar la nivelul tuturor unitatilor penitenciare, aspecte care au fost semnalate si de organismele care au efectuat verificari in unitatile penitenciare (Comitetul pentru Prevenirea Torturii, organizatii neguvernamentale etc.)", se arata in nota de fundamentare.

Astfel, un milion de lei ar urma sa fie folosit pentru achizitionarea de saltele, cearsafuri, paturi si perne, actiuni de dezinsectie, dezinfectie si deratizare a tuturor inchisorilor din tara si efectuarea de lucrari de renovare a celulelor.
Celalalt milion va fi alocat pentru valorificarea imobilelor preluate spre administrare de catre penitenciarele de la Craiova si Ploiesti, la Caracal si respectiv Berceni, pentru cresterea capacitatii de cazare in sistemul penitenciar, unde se inregistreaza un deficit de aproximativ 11.000 de locuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri