Elena Udrea a transmis, joi, pe Facebook, la o zi dupa ce a fost arestata preventiv, un punct de vedere privind ”trei mecanisme” in ceea ce priveste dosarul ”Gala Bute”, in care arata ca ”are loc o condamnare mediatica,” mesajul sau fiind semnat de echipa de comunicare.

”Descriem 3 mecanisme in ceea ce priveste dosarul „Gala Bute”, se precizeaza in postarea de pe Facebook, in care se mentioneaza ca ”oameni de afaceri si functionari din Ministerul Dezvoltarii sunt prinsi ca au dat si au luat mita, probatoriul este format din interceptari, traseul banilor prin conturi si declaratii in care isi recunosc vinovatia (desi, initial, au negat)”.

”Acesti oameni fac denunturi impotriva Elenei Udrea (nu exista niciun alt fel de proba decat denunturile). Rezultanta: ei sunt liberi, Elena Udrea este arestata. Deci, declaratiile impotriva lui Udrea garanteaza libertatea”, se precizeaza in mesaj. Udrea mai arata ca exista informatii si indicii foarte clare ca denuntatorii impotriva Elenei Udrea in dosarul ”Gala Bute” s-au pus de acord asupra declaratiilor si au incercat sa influenteze ancheta.

”Stefan Lungu sustine ca s-a pus de acord cu Gardean in decembrie 2014 asupra declaratiilor; Ana Maria Topoliceanu a facut presiuni asupra lui Tudor Breazu pentru a-i confirma denuntul; exista un denunt colectiv (caz unic in practica penala) in care este amintit si numele Elenei Udrea. Mai mult, aproape toti denuntatorii si-au schimbat declaratiile initiale. Toti acesti oameni sunt liberi (chiar daca exista articol care prevede arestarea preventiva a celor care doresc si pot sa influenteze desfasurarea anchetei), iar Udrea este arestata”, se arata in postare.

Udrea mai mentioneaza ca ”punctul de vedere al acuzatorilor (manifestat prin referatul DNA) este omniprezent in spatiul public” si ca ”are loc o condamnare mediatica, in timp ce varianta apararii nu se aude si nu se vede deloc, nici macar declaratia facuta de Udrea in fata instantei”.

Mesajul se incheie cu hashtag-ul ”Kafka” si este semnat de ”echipa de comunicare”. Judecatorul de drepturi si libertati de la instanta suprema a admis miercuri propunerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a dispus arestarea preventiva a Elenei Udrea pentru o perioada de 30 de zile, din 25 februarie pana la 26 martie inclusiv.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea "Galei Bute", se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri