Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat ca doreste sa dezvolte colaborarea economica cu Romania, discutiile in acest sens cu presedintele Klaus Iohannis vizand proiecte economice de mare importanta.

“Noi suntem parteneri comerciali foarte apropiati, avem un volum de schimb comercial de peste 20 de miliarde de euro. Germania este un mare investitor in Romania si vrem sa dezvoltam aceasta colaborare”, a declarat cancelarul Angela Merkel la conferinta de presa comuna cu presedintele Klaus Iohannis, conform Mediafax. Cancelarul german a precizat ca a vorbit cu seful statului roman “despre cateva proiecte economice de mare importanta”.

Totodata, Angela Merkel a subliniat importanta “implementarii mijloacelor de finantare europene”.

intalnire Klaus Iohannis Angela Merkel

Angela Merkel: Vom ajuta R. Moldova

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, joi, ca R. Moldova va primi un ajutor substantial din partea Uniunii Europene, precizand ca Acordul de Asociere se afla in prezent in proces de ratificare in Bundestag. Intrebata in legatura cu masurile concrete in vederea ajutarii R. Moldova, Angela Merkel, a declarat: “In ceea ce priveste Moldova, ca membru al Parteneriatului Estic, s-a semnat un Acord de Asociere, care se afla in proces de ratificare in Bundestag (Parlamentul german - n.r.). In plus, Moldova va primi ajutor substantial din partea Uniunii Europene”.

Angela Merkel a subliniat ca europenii sunt “legati politic foarte indeaproape cu Moldova”. “Deci, vom ajuta Moldova si ne-am ingrijit de discutiile 5+2 si acum, cu Ucraina, atentia a crescut, pentru ca situatia este deosebit de grea”, a spus Merkel.

Totodata, ea a precizat ca europenii au fost sustinatori ai unor “alegeri corecte in Moldova”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri