Consiliul Suprem de Aparare a Tarii s-a reunit, astazi, la Palatul Cotroceni, in prima sedinta din mandatul presedintelui Klaus Iohannis, la intanire aflandu-se, pe langa noul sef al SRI, Eduard Hellvig, votat luni de Parlament, si adjunctul SRI Florian Coldea.

Sedinta CSAT a inceput la ora 15.00, fiind condusa de presedintele Klaus Iohannis. La sedinta CSAT participa toti membrii Consiliului: Primul-ministrul Victor Ponta, viceprim-ministrul si ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, seful SRI, Eduard Hellvig, seful Statului Major General, general Nicolae Ciuca, consilierul prezidential pentru Securitate Nationala, George Scutaru, secretarul CSAT, general Ion Oprisor si prim-adjunctul directorului Serviciului de Informatii Externe, general Silviu Predoiu, noteaza Mediafax.

La sedinta mai este prezent si adjunctul directorului SRI, Florian Coldea. Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului sunt incluse tematici referitoare la starea de securitate din Ucraina. Implicatii pentru Romania, stadiul proceselor de asociere politica si economica cu Uniunea Europeana si de integrare euroatlantica a statelor din Balcanii de Vest, stadiul indeplinirii Programului multianual de restabilire a capacitatii de lupta a Armatei Romaniei, proiectul de lege privind planificarea apararii, concluziile rezultate in urma desfasurarii exercitiilor si antrenamentelor de mobilizare, in anul 2014, pentru verificarea stadiului pregatirii populatiei, economiei si a teritoriului pentru aparare.

Alte subiecte din sedinta CSAT de marti vizeaza activitatea Consiliului Operativ al Securitatii Cibernetice, in anul 2014, si evolutiile inregistrate in spatiul cibernetic, activitatea Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO, in anul 2014, Regulamentul de organizare si functionare al Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO precum si provocarile actuale generate de migratie in contextul securitar din zone cu potential terorist.

Situatia din Ucraina este "foarte proasta" si ca e necesar un grad ridicat de atentie din partea Romaniei.

In sedinta CSAT se va mai discuta despre Activitatea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in anul 2014 si despre stadiul indeplinirii hotararilor adoptate de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii in anul 2014. Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, ca s-a consultat cu presedintele Klaus Iohannis in legatura cu agenda sedintei CSAT de marti, el aratand ca situatia din Ucraina este "foarte proasta" si ca e necesar un grad ridicat de atentie din partea Romaniei. "Am fost consultat (in legatura cu sedinta CSAT, n.r.). Ca vicepresedinte, coform legii, trebuie sa fiu consultat. Ne-am consultat (cu presedintele Klaus Iohannis, n.r.), agenda este facuta si e normal sa avem CSAT", a spus Ponta, intrebat despre decizia lui Iohannis de a convoca CSAT.

Intrebat daca exista in acest moment ingrijorari suplimentare legate de situatia din Ucraina, Ponta a precizat ca situatia din Ucraina si din regiune este foarte proasta si e necesar un grad ridicat de atentie."Categoric, trebuie sa fim foarte atenti pentru ca situatia este proasta, e rea, ceea ce se intampla in Ucraina, ceea ce se intampla in restul regiunii, dar Romania este o tara foarte stabila", a spus Victor Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri