Procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor, Darius Valcov, pentru trafic de influenta in calitate de primar al municipiului Slatina.

Guvernul, calcule gresite pe noul Cod Fiscal. Consultant TaxHouse: Proiectul are zone care sunt "putin umflate"

"In 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe Darius Valcov, in calitate de primar, caruia i-a propus ca in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara T.V.A.), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari", se arata intr-un comunicat al DNA.

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, a fost audiat la DNA, in calitate de suspect, intr-un dosar vizand fapte din perioada in care era primar al orasului Slatina, potrivit Mediafax.

Ministrul Finantelor a ajuns la DNA la ora 18.00, el venind singur.

Potrivit primelor informatii, Darius Valcov a fost citat de procurorii anticoruptie pentru a fi audiat intr-un dosar in care are calitatea de suspect, alaturi de alte doua persoane.

Sursele citate au mai precizat ca Valcov este audiat in legatura cu fapte comise ca primar al municipiului Slatina. Darius Valcov a avut doua mandate de primar la Slatina, din 2004 pana in 2012.

Pe 27 martie 2012 Darius Valcov si-a anuntat demisia din PDL, partid al carui membru a fost din anul 2000. Astfel, el a fost eliberat din functia de primar in data de 28 martie 2012, printr-un ordin al prefectului. In data de 10 iunie 2012, Darius Bogdan Valcov a fost reales de catre slatineni in functia de primar cu un procent de peste 80 la suta. In decembrie 2012, a fost ales senator de Olt din partea PSD. Din august 2014 pana in decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru Buget, iar din decembrie 2014 este ministru al Finantelor Publice.

Mai este credibil proiectul Codului Fiscal?

Darius Valcov este ministrul care a avut in ultimele doua saptamani zeci de interventii publice despre masurile fiscale care vor intra in vigoare odata cu noul Cod Fiscal.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a anuntat la inceputul saptamanii dupa sedinta BPN a PSD, ca proiectul Codului fiscal va fi finalizat in cadrul Guvernului in jurul datei de 18-20 martie.

"Mi-am anuntat colegii parlamentari, voi anunta si la grupurile parlamentare, despre faptul ca in jurul datei de 18-20 vom finaliza in cadrul Guvernului proiectul de Cod fiscal si va pleca spre Parlament – prima Camera sesizata, Senatul – in asa fel incat cel mai important document de politica publica pentru Romania anului 2015 – Codul fiscal – sa intre in dezbaterea Parlamentului si sa poata fi adoptat cu minim sase luni inainte de intrarea in vigoare la 1 ianurie 2016", a spus Ponta, dupa sedinta BPN a PSD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri