Primarul Radu Mazare a fost retinut, in aceasta seara, de procurorii anticoruptie, intr-un dosar deschis dupa ce edilul a fost reclamat la DNA de Agentia Nationala de Integritate (ANI).

Primarul Constantei isi va petrece noaptea in arest, procurorii urmand sa ceara, marti, la instanta, arestarea sa pentru 30 de zile.

Radu Mazare a venit luni la DNA, spunand ca a fost chemat in cazul reclamatiei care i-a fost facuta de ANI si Horia Georgescu, pentru incompatibilitate si ca este pregatit pentru orice, iar in genta cu care a venit are trening, o carte, o cruce si mancare.

"Astazi am fost chemat in cazul reclamatiei pe care mi-au facut-o ANI si Horia Georgescu, privind o incompatibilitate. Nu stiu ce acuzatii mi se vor aduce. A mai fost facuta o reclamatie similara in 2009, a fost anchetata, iar atunci procurorii au spus ca totul este in regula. Acum, probabil pe aceeasi reclamtie, imi vor fi aduse alte acuzatii", a spus Radu Mazare, la intrarea in DNA, citat de Mediafax.

Edilul a explicat ca acest caz are legatura cu faptul ca TV Neptun si Ziarul Telegraf au castigat anumite licitatii la Primaria Constanta. Atat la postul de televiziune, cat si la publicatia constanteana, actionar este omul de afaceri Sorin Strutinsky. Legatura dintre Mazare si Strutinsky este aceea ca ambii detin actiuni la Hotelul Flora, a adaugat primarul.

"La momentul respectiv, in 2009, cei de la ANI au considerat ca este conflict de interese, procurorii au cercetat si au spus ca nu este, acum mi s-a facut iar o reclamatiue pentru acelasi motiv", a mai spus primarul Constantei.

Intrebat daca se asteapta sa fie retinut, Radu Mazare a spus ca, "in viata, este bine sa fii pregatit pentru orice".

In 6 februarie, Radu Mazare a fost chemat la DNA Constanta pentru a i se aduce la cunostinta o noua acuzatie, de abuz in serviciu, pentru ca nu a suspendat din functie patru functionari ai primariei trimisi in judecata in dosarul privind atribuirea nelegala de terenuri.

In ordonanta de extindere a urmaririi penale se arata ca, in 24 octombrie 2008, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a membrilor unei comisii de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primariei Constanta, din care faceau parte: primarul Radu Mazare, Nicusor Daniel Constantinescu - fost consilier municipal, Constantin Racu - fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron - fost consilier municipal si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual, in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

"De la acea data si pana in prezent, suspectul Mazare Radu Stefan, desi avea obligatia legala, conform art. 86 alin. 2 din Legea nr. 188/1999, nu a dispus suspendarea urmatorilor: Racu Constantin, Dospinescu Ramona Daniela, Marica Ion si Chirca Nora Alina, din functiile publice pe care le detineau in cadrul Primariei Constanta, fapta care a avut ca efect plata nelegala a drepturilor salariale catre persoanele respective precum si obtinerea unor foloase necuvenite pentru acestea", potrivit DNA.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri