Comisia juridica a Senatului a votat favorabil, cu sase voturi pentru si cinci voturi impotriva, cererea DNA privind retinerea si arestarea senatorului Dan Sova.

Presedintele comisiei juridice, Catalin Boboc a declarat la finalul sedintei ca votul a fost unul favorabil cererii Directiei Nationale Anticoruptie de arestare a senatorului Dan Sova, inregistrandu-se sase voturi pentru si cinci voturi impotriva, scrie Mediafax.

”Astfel, vom transmite plenului Senatului raportul favorabil in privinta solicitarii DNA”, a mentionat Catalin Boboc. Presedintele comisiei juridice a mentionat ca nici comisia si nici plenul nu fac arestari. ”Asta nu inseamna ca va veni duba DNA in fata scarilor Senatului, ca sa aresteze pe cineva”, a adaugat Boboc, precizand ca este vorba despre un act procedural, cu care Parchetul merge la instanta, iar instanta este singura care decide in privinta solicatarii Parchetului.

”Ma bucur ca aceasta a fost solutia comisiei, sper ca aceasta sa fie si solutia plenului, pentru ca, altfel, am bloca posibilitatea instantei de a nu aproba cererea de arestare”, a mai declarat presedintele comisiei juridice. El a mai spus ca Parlamentul exprima doar un punct de vedere.

Senatorul PSD Dan Sova a declarat, dupa audierea in comisia juridica, unde si-a aparat cauza in fata colegilor juristi, ca nu doreste sa faca declaratii, si ca singurul lucru pe care doreste sa il transmita este ca ”a spus numai adevarul in comisie si in plen va face la fel”.

Va spun o singura propozitie. In fata comisiei, am spus numai adevarul. In fata plenului, voi spune numai adevarul”, a spus Sova, la iesirea din comisia juridica. El a adaugat ca va face declaratii numai in fata comisiei si in plen.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri