Viorel Hrebenciuc a spus, vineri, la iesirea din Penitenciarul Rahova, ca in cele aproape cinci luni de arest a stat in mai multe penitenciare, intre care ”Penitenciarul Coldea”, el corectandu-se apoi, si ca nu exista niciun prejudiciu pentru stat in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. Viorel Hrebenciuc a plecat de la Penitenciarul Rahova in jurul orei 16.45.

Fostul deputat PSD a spus ca in cele aproape cinci luni de cand este in arest preventiv a trecut prin trei penitenciare: ”A fost o experienta la mai mule penitenciare, printre care si Penitenciarul Coldea, pardon, Codlea”. Fostul deputat PSD a sustinut ca in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri in care a fost arestat preventiv nu exista niciun prejudiciu pentru statul roman, scrie Mediafax.

"Ati vorbit in permanenta despre un dosar in care exista un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Va spun acum ca in acest dosar nu exista niciun prejudiciu pentru statul roman. Rugamintea mea este sa tratati acest subiect in acest context. In rechizitoiu se mentioneaza clar ca nu exista prejudiciu", a spus Viorel Hrebenciuc, la iesirea din Penitenciarul Rahova, dupa ce instanta suprema a decis sa il plaseze in arest la domiciliu.

Mai mult, Hrebenciuc a subliniat ca Romsilva a depus o declaratie scrisa la dosar, in care sustine ca nu a fost pagubita in niciun fel, "pentru ca decizia Tribunalului Covasna este valabila si astazi". "Sunt trimis in judecata, ma voi judeca, imi voi arata nevinovatia. (...) Nu l-am implicat pe fiul meu si veti vedea ca el nu are nicio vina in acest dosar", a mai spus Hrebenciuc.

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a stat in arestul Politiei Judetene Brasov din 29 octombrie 2014 si pana in luna februarie a acestui an, cand a ajuns la Penitenciarul Codlea, de unde a fost transferat apoi la Penitenciarul Rahova.
Viorel Hrebenciuc a fost scos din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu dupa ce instanta suprema a decis definitiv, vineri, sa inlocuiasca masura preventiva luata in cazul fostului deputat, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia procurorilor DNA si a mentinut decizia din 18 martie prin care judecatorul de drepturi si libertati de la instanta suprema a schimbat masura arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul lui Viorel Hrebenciuc. Totodata, ICCJ a decis definitiv inlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu si in cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, Lorand Andras Ordog si Dan Costin Bengescu.

In dosarul retrocedarii ilegale de paduri au fost trimisi in judecata fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu si alte 13 persoane.
Astfel, sunt judecati Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de padure din judetul Bacau, judecatorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, seful Romsilva, Adam Craciunescu, judecatoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Brasov, sotia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Janica Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Calugar, Ioan Matasel, Rodica Gabriela Zaharia si Iulian Durlan. Parti civile in dosar sunt statul roman, prin Ministerul Finantelor, si persoana fizica Alina Suciu.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza si Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor. Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor. Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure.
Viorel Hrebenciuc este cercetat in continuare intr-un dosar desprins din cel al retrocedarilor, pentru instigarea deputatilor Ilie Sarbu si Dan Sova la traficarea influentei si instigare la cumparare de influenta a lui Dan Sova.
In 21 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc si-a dat demisia din Camera Deputatilor, dupa ce DNA a solicitat incuviintarea arestarii sale preventive, in dosarul retrocedarilor.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a primit, in 23 ianuarie, demisia din calitatea de deputat a social-democratului Ioan Adam. In 2 februarie, Camera Deputatilor a luat act de demisia lui Ioan Adam. Conducerea PNL a decis, in 23 ianuarie, excluderea din partid a senatorului Tudor Chiuariu, prin procedura radierii, dupa ce liberalul a fost condamnat in urma cu un an pentru fapte de coruptie, intr-un alt dosar, iar procurorii DNA Brasov l-au trimis in judecata in dosarul retrocedarii ilegale de paduri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri