Biroul Permanent al Senatului a declansat procedurile pentru numirea unui inlocuitor la sefia ANI, post ramas vacant dupa ce Horia Georgescu si-a depus demisia, ca urmare a retinerii din partea DNA.

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu a facut aceste precizari dupa sedinta Biroului Permanent. Potrivit lui Dumitrescu, Consiliul de Integritate al ANI va face propunerea de candidat pentru functia de presedinte al ANI, propunere care va ajunge la Comisia juridica pentru un raport si, apoi, va intra in plen.

"Am luat la cunostinta de faptul ca Horia Georgescu si-a depus demisia, constatam vacantarea postului, demaram procedurile pentru numirea unui nou presedinte al ANI, care dureaza maxim o luna", a mai spus Dumitrescu.

Horia Georgescu si-a dat demisia de la conducerea ANI, dupa ce a fost retinut, in dosarul in care este acuzat ca, alaturi de alti fosti membri ai comisiei pentru stabilirea despagubirilor din ANRP, a aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Ulterior, el a fost arestat pentru 30 de zile, in urma unei decizii a instantei supreme. Horia Georgescu a fost presedinte al Agentiei Nationale de Integritate din aprilie 2012. Pana la alegerea unui nou sef al ANI, institutia este condusa de vicepresedintele Bogdan Stan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri