Parlamentul a abrogat, astazi, Hotararea forului legislativ 29 din 2 mai 2007 care limita la 3.000 numarul maxim al fortelor SUA care se pot afla la un moment dat pe teritoriul Romaniei, pe motiv ca aceasta prevedere este desueta si contravine Legii 291/2007.

In expunerea de motive a proiectului de abrogare a Hotararii se arata ca Hotararea Parlamentului din 2007 privind aprobarea intrarii si stationarii fortelor SUA pe teritoriul Romaniei prevedea faptul ca numarul maxim al membrilor fortelor Statelor Unite ale Americii ce se pot afla la un moment dat pe teritoriul Romaniei nu poate depasi 3.000, noteaza Mediafax.

Ulterior a fost adoptata Legea nr. 291 din 2 noiembrie 2007 care implementeaza un regim juridic general, facand distinctie intre scopurile diferite si actori juridici diferiti care aproba intrarea, stationarea si tranzitul fortelor armate pe teritoriul national, fara a impune o limitare a numarului de militari.

Potrivit expunerii de motive, din interpretarea celor doua acte normative reiese diferenta de tratament intre fortele armate ale statelor membre NATO si aliate in sensul ca doar pentru fortele apartinand SUA exista un plafon numeric.

Totodata, proiectul de hotarare urmareste abrogarea expresa a dispozitiilor cazute in desuetudine si care inregistreaza aspecte de contradictorialitate cu reglementarea generala din Legea nr. 291/2007, se mai arata in expunerea de motive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri