Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, in plenul reunit, ca desi a fost invocata in spatiul public neconstitutionalitatea voturilor date in Senat, pe cererile Justitiei, acestea au fost perfect legale, iar nemultumirea politica a Opozitiei e una si legalitatea este alta.

Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca desi a fost invocata nu o data in spatiul public neconstitutionalitatea voturilor date in Senat, privind cererile justitiei, ”atata vreme cat Regulamentul senatorilor si legea 96/2006 privind statutul parlamentarilor nu au facut obiectul unei sesizari de neconstitutionalitate, voturile din Senat au fost perfect legale”, scrie Mediafax.

”Sigur ca, politic, Opozitia intodeauna are posibilitatea de a-si manifesta nemultumirea, dar nemultumirea politica e una si legalitatea este alta. (..) Au existat majoritati diferite care au functionat in cazul solicitarilor Parchetului, in privinta urmaririi penale si arestarea preventiva. Opinia publica nu are cum sa inteleaga aceste diferente, dar in cazul fostilor ministri se aplica Legea 115 privind raspunderea ministeriala, care presupune o alta majoritate decat in cazul retinerii si arestarii pentru cei care au fost ministri si care au comis fapte in afara actiunii mandatului de ministru”, a explicat Tariceanu.

El a mentionat ca in cazul in care exista referiri sau solicitari privind actiuni ale fostilor ministrilor, in calitatea acestora de fosti ministri, atunci majoritatea este diferita.

Tariceanu a tinut sa precizeze ca ”actiunile politice ale Guvernului si ale membrilor sai nu pot fi cenzurate de justitie, este o interferenta care nu este acceptata, a justitiei, in activitatea Parlamentului si in suveranitatea lui”. Presedintele Senatului a mai spus ca ”Parlamentul nu incearca, sub pavaza unor prevederi care nu erau concordante cu Constitutia, o protectie, alta decat pentru cetatenii obisnuiti, pentru membrii Parlamentului”.

”Suntem cu toti egali in fata legii si intelege ca modificarile sa clarifice aceste lucruri si sa nu mai faca loc la speculatii”, a mai spus Tariceanu. Deputatul PNL Mircea Toader a declarat ca ”indiferent cat am vrea sa ne acoperim de o prevedere a Regulamentului, trebuie sa motivam cu totul altfel”.

”Este imposibil de explicat public, ne acoperim cu totii de prevederi statutare sau legale, dar public este greu de apreciat de ce pentru unii e muma si pentru altul, ciuma”, a aratat Toader. Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a votat, marti, cu 292 de voturi ”pentru” si un singur vot impotriva, modificarea articolului 24 din Statutul deputatilor si senatorilor, astfel ca deciziile si hotararile se vor lua cu votul majoritatii simple a celor prezenti in plen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri