Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu il acuza pe Victor Ponta ca a ”strecurat” in noul Cod Fiscal transmis Parlamentului o prevedere potrivit careia agentii economici de buna credinta trebuie sa se transforme in investigatori fiscali pentru a evita sanctiuni din partea organelor fiscale ale ANAF-ului.

”Codul Fiscal al lui Victor Ponta prevede la articolul 11, alineatul 12, posibilitatea organelor fiscale de a refuza dreptul de deducere al TVA-ului pentru achizitiile unei persoane impozabile conditionand respectiva persoana sa afle daca furnizorul, prin aceasta operatiune, savarseste o fapta de evaziune fiscala. Potrivit acestei prevederi se instituie obligatia tuturor agentilor economici care achizitioneaza bunuri sa afle dace furnizorii lor au intentia sa faca evaziune fiscala”, precizeaza Ialomiteanu, scrie Mediafax.

Potrivit deputatului PNL, ”aceasta inseamna ca acesti agenti economici trebuie sa faca investigatii fiscale pentru a sti daca partenerii comerciali sunt, in viziunea organelor fiscale, evazionisti, desi potrivit legii aceasta obligatie intra in atributiile inspectorilor ANAF”.

”Aplicarea prevederilor articolului 11, alineatul 12 din Codul Fiscal va duce la intrarea in faliment a multor agenti economici de buna-credinta, deoarece prin nededucerea TVA-ului aferent achizitiilor aceste firme vor plati sume considerabile la bugetul statului prin aplicare de sanctiuni de catre organele fiscale, fara ca firmele sa aiba vreo vina. Este posibil ca multi agenti economici de buna-credinta sa-si inceteze activitatea, deoarece vor evita sa mai incheie contracte comerciale cu diversi furnizori, deoarece nu vor sti daca sunt suspecti sau nu de evaziune fiscala”, mai precizeaza Gheoghe Ialomiteanu.

El mai mentioneaza ca este clar faptul ca ”aceasta aberatie fiscala va avea ca efect intrarea multor firme in faliment si asa se vor mai pierde alte mii de locuri de munca”.

”Singurele firme care vor prospera vor fi cele protejate de liderii PSD, deoarece acestea nu vor fi sanctionate de organele ANAF asa cum s-a intamplat si in cazul controalelor privind eliberarea bonurilor fiscale”, spune deputatul liberal. Ialomiteanu considera ca, ”prin acest mod de elaborare a Codului Fiscal este clar ca Victor Ponta nu are nici un respect fata de acei agenti economici care platesc in mod corect impozitele si taxele la bugetul de stat si creaza locuri de munca”.

”Daca Victor Ponta ar avea un minim respect fata de firmele de buna-credinta le-ar furniza informatii despre firmele evazioniste si nu le-a transforma in investigatori fiscali. Din pacate, singura preocupare a lui Victor Ponta este mentinerea sa la guvernare prin protejarea baronilor PSD si nicidecum bunastarea romanilor”, mai afirma deputatul PNL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri