Klaus Iohannis va merge intr-o vizita oficiala in Italia, pe 27 aprilie, unde exista cea mai mare comunitate de romani din afara granitelor Romaniei, pe agenda aflandu-se convorbiri cu omologul sau italian si cu premierul, dar si o intalnire cu romani stabiliti acolo.

Surse politice au declarat, astazi, ca presedintele Klaus Iohannis se va afla, in 27 aprilie, la Roma, la invitatia presedintelui Italiei, Sergio Mattarella. Pe langa intalnirile cu oficialii italieni, seful statului se va intalni cu reprezentantii comunitatii romanilor din diaspora, noteaza Mediafax.

Vizita presedintelui Klaus Iohannis la Roma este cu atat mai importanta cu cat, la scrutinul din noiembrie 2014, cei mai multi romani din diaspora care s-au prezentat la vot au fost in Italia. Astfel, la cel de-al doilea tur de scrutin ale prezidentialelor, in Italia s-au prezentat la urne 96.600 de romani. Dintre acestia, 85.579 (88,59%) au votat cu Klaus Iohannis.

In plus, in importante orase italiene, Torino, Roma, Milano, au fost cozi uriase la sectiile de votare, la ambele tururi de scrutin, existand si incidente din cauza imposibilitatii romanilor de a-si exercita dreptul de vot. Klaus Iohannis a obtinut 89,73% din voturi in strainatate, unde la al doilea tur al alegerilor prezidentiale au votat 377.651 de romani din afara granitelor tarii, el castigand alegerile in toate sectiile de votare din diaspora, cu exceptia celei din Palestina.

Datele ultimului recensamant arata ca in Italia traiesc peste 341.200 de romani. De la preluarea mandatului, in luna decembrie, seful statului a mai avut vizite oficiale in Franta, Germania, Polonia, Republica Moldova si Ucraina. O urmatoare vizita externa a presedintelui Romaniei va fi, cel mai probabil in luna mai, in Spania, o alta tara cu o comunitate importanta de romani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri