Presedintele Klaus Iohannis a declarat inainte de plecarea la reuniunea extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles, pe tema crizei migratiei din Marea Mediterana, ca este nevoie de masuri credibile pentru sprijinirea tarilor de origine, ca solutie de prevenire a migratiei ilegale, scrie Mediafax.

Seful statului a precizat, intr-o declaratie de presa sustinuta la Aeroportul Henri Coanda, ca Romania regreta profund ”tragediile care au avut loc si sustine efortul de imbunatatire a utilizarii instrumentelor de care dispune Uniunea Europeana, in domeniu, pentru a evita repetarea unor astfel de situatii si pentru a evita pierderile de vieti omenesti”.

Iohannis a spus ca in cadrul reuniunii extraordinare se va discuta despre masurile pe care Uniunea Europeana si statele membre le pot lua, pentru a ameliora situatia generata de fluxurile migratorii din aceasta regiune. ”Se contureaza cateva directii de actiune: stoparea traficului de fiinte umane, inclusiv prin anihilarea retelelor de traficanti, prin capturarea si distrugerea capacitatilor ilegale de transport, consolidarea eforturilor pentru salvarea celor aflati in pericol, pe mare, intarirea cooperarii cu statele de origine si de tranzit si in final, sprijinirea statelor membre cele mai afectate”, a precizat Klaus Iohannis.

Presedintele a mai aratat ca ”este nevoie de masuri credibile in sprijinul dezvoltarii economice a tarilor de origine, ca solutii pe termen lung de prevenire a migratiei ilegale”. Iohannis a anuntat miercuri, intr-o postare pe Facebook, ca joi participa la reuniunea extraordinara a Consiliului European care va cauta solutii pentru criza migratiei, aratand ca "niciodata problema refugiatilor si a migrarii nu a fost mai acuta".

Peste 1.000 de persoane s-au inecat, in ultima saptamana, in Marea Mediterana in incercarea de a ajunge din nordul Africii in Italia. Guvernul de la Roma a cerut in repetate randuri asistenta suplimentara din partea Uniunii Europene pentru a face fata afluxului de imigranti din nordul Africii. Potrivit autoritatilor italiene, aproximativ un milion de imigranti africani asteapta, pe coastele Libiei, sa porneasca pe mare spre Malta si Italia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri