Senatorul PSD Alexandru Cordos, a carui sotie este vizata intr-un caz de trafic de influenta, are in depozite bancare aproape 47.000 de lei, dar si credite de peste 1,7 milioane lei si 18.000 de euro, cumuland venituri atat de la Senat, cat si de la o universitate privata, unde este cadru didactic.

Potrivit ultimei declaratii de avere a lui Alexandru Cordos, depusa in iunie 2014 la Senat, acesta are un teren de 0,51 hectare in comuna Feleacu de langa Cluj-Napoca, achizitionat in anul 1997 impreuna cu sotia sa, Mihaela, si un teren mostenit de la parintii sai in anul 1992, in municipiul Turda, in suprafata de 5,90 hectare, potrivit Mediafax.

De asemenea, senatorul are un apartament in municipiul Cluj-Napoca, cumparat in anul 2001, in suprafata de 86,60 de metri patrati, si o casa in constructie in comuna Feleacu, cu o suprafata de 126,5 de metri patrati.

Alexandru Cordos a trecut in declaratia de avere si faptul ca este posesorul unui autoturism Audi din anul 2009, pe care l-a cumparat. In ceea ce priveste conturile si depozitele bancare, Cordos are, in total, o suma de aproape 47.000 de lei la trei banci, dar si credite la doua banci, unul de peste 1,7 milioane de lei si celalalt de 18.000 de euro.

La venituri, Cordos are trecut ca a castigat in 2013 peste 70.000 de lei de la Senat, plus 15.454 de lei in calitate de cadru universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir” Bucuresti. Sotia sa, Mihaela, a incasat, in acelasi an, suma de 14.102 de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, unde este functionar la Serviciul Resurse Umane. Tot la venituri, Cordos a incasat din arendarea unui teren agricol suma de 1.300 de lei.

Alexandru Cordos se afla la al doilea mandat de senator. Joi, procurorii DNA au facut perchezitii la Spitalul Judetean Cluj, intre cei vizati aflandu-se si sotia senatorului Alexandru Cordos, Mihaela Cordos, dar si parlamentarul, in mod indirect, dosarul vizand infractiuni de trafic de influenta pentru ca opt persoane sa obtina locuri de munca la institutii publice.

Conform unor surse judiciare, Mihaela Lucia Cordos a promis, in schimbul mai multor foloase materiale si sume de bani, ca va ajuta cel putin opt persoane sa obtina locuri de munca in institutii publice. Astfel, aceasta se lauda cu functia detinuta de sotul sau si cerea sume de bani cuprinse inse 800 de euro si 10.000 de lei.

Oamenii legii au indicii ca la faptele de trafic de influenta savarsite de Mihaela Lucia Cordos a participat si parlamentarul Alexandru Cordos. Conform sursei citate, in perioada 2013 - decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordos a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea sa obtina functii in institutii ale statului.

Mai exact, sotia senatorului se lauda ca are cunostinte la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judetean Cluj sau a Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, ea promitand unor persoane ca, in schimbul bunurilor, le va obtine posturi sau locuri de munca precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistenta medicala. Astfel, Mihaela Cordos a promis unei persoane ca, in schimbul unor foloase necuvenite, ii va obtine un post de profesor suplinitor la o scoala in Cluj-Napoca, promisiunea fiind facuta in conditiile in care femeia spunea ca sotul sau, senatorul Alexandru Cordos, se bucura de influenta asupra inspectorului scolar general de la ISJ Cluj si ca va interveni personal la acesta pentru a-i obtine locul de munca promis.

Intr-o alta situatie, sotia parlamentarului i-a promis unei persoane ca, in schimbul a 3.000 lei, o va ajuta sa promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Judetean Cluj-Napoca. Surse din cadrul anchetei au adaugat ca altor patru persoane le-a promis, in schimbul a 800 si 1.500 de euro, ca, prin traficarea influentei de care se bucura sau afirma ca se bucura asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, vor obtine un post de asistenta medicala incadrata pe perioada nedeterminata.

De asemenea, Mihaela Cordos a facut demersuri pe langa persoane cu functii de conducere din cadrul Casei Judetene de Pensii Cluj pentru angajarea temporara a unei persoane in cadrul acestei institutii publice.

In cadrul perchezitiilor, procurorii au solicitat documente de la Serviciul Resurse Umane al Spitalului Judetean Cluj. Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Monica Costin, a declarat, joi, ca procurorii DNA au controlat modul de organizare a concursurilor de ocupare a unor posturi in cadrul institutiei si de intocmire a dosarelor de pensii si pentru persoanele cu handicap.

"O echipa de la DNA a facut, joi, un control la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj privind organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi in cadrul institutiei si intocmirea dosarelor de pensionare si a celor de handicap. Au solicitat si documente, dar nu stiu ce perioada au vizat aceste documente", a spus Costin. Potrivit acesteia, Mihaela Cordos, sotia senatorului Alexandru Cordos este angajata ca functionar referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani.

Surse din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX ca Mihaela Cordos a facut parte de mai multe ori din comisii de organizare a unor concursuri de posturi organizate in cadrul unitatii medicale.

Totodata, potrivit unor surse judiciare, senatorul Alexandru Cordos a sunat-o pe fiica sa si i-a cerut sa inapoieze banii unuia dintre cumparatorii de influenta, dupa ce a aflat ca procurorii DNA fac mai multe perchezitii, in legatura cu actiunile sotiei sale.

Conform acelorasi surse, atat senatorul, cat si sotia si fiica sa se afla in sediul Directiei Nationale Anticoruptie Cluj si sunt audiati. In urma audierilor, procurorii vor stabili daca se impune retinerea sotiei lui Cordos si a fiicei lor. In legatura cu acest caz, senatorul Cordos a afirmat, joi, corepondentului Mediafax: "Am incredere ca aceste acuzatii nu sunt adevarate, am incredere in sotia mea, in familia mea. Faptul ca lucreaza la Resurse Umane, sigur ca este obligata sa vorbeasca cu multa lume, dar eu cred ca aceste lucruri justitia le va dovedi ca nu sunt adevarate. In ceea ce ma priveste, nu am nicio legatura cu aceste lucruri, este expunerea omului politic intotdeauna in aceasta situatie".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri