Presedintele Klaus Iohannis a declarat, intr-un interviu pentru ARD, ca lupta impotriva coruptiei nu este un hobby pentru el si pentru altii, ci o necesitate absoluta pentru dezvoltarea Romaniei, subliniind ca oamenii sunt multumiti de intensificarea actiunilor de combatere a acestui fenomen.

"Romania se afla, in acest moment, intr-o faza foarte intensa a luptei impotriva coruptiei. Asta nu e usor. Nu e usor nici pentru tara, nu e usor nici pentru procurori si, bineinteles, nu e usor nici pentru politicienii care nu doresc poate ca unele lucruri sa iasa la lumina", a afirmat presedintele Klaus Iohannis, intr-un interviu difuzat, duminica, de postul german de televiziune ARD, relateaza Mediafax.

Seful statului a precizat ca aceasta lupta impotriva coruptiei este una dintre prioritatile sale, asa cum a anuntat inca din campania electorala, astfel ca "a crescut intensitatea luptei impotriva coruptiei". "Adeseori, politicienii isi manifesta nemultumirea fata de intensitatea acestor actiuni. Oamenii insa sunt multumiti de faptul ca, in sfarsit, cineva ia masuri eficiente pentru combaterea acestui fenomen", a spus Iohannis.

"Intrucat unii politicieni au hotarat sa incerce cumva sa puna frana acestor actiuni, m-am decis, in urma cu cateva zile, sa ma adresez din nou opiniei publice pe acest subiect. Cred ca, in primul rand, lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue cu toata forta pana cand coruptia dispare cu totul. Nu exista o alta reteta. Coruptia reprezinta o problema uriasa pentru o tara ca Romania (...) Lupta impotriva coruptiei nu este un hobby pentru mine si pentru altii, ci o necesitate absoluta pentru Romania pentru a se putea dezvolta in continuare", a mai spus Klaus Iohannis.

Referitor la faptul ca a fost criticat pentru ca a fost prea tacut dupa alegeri, presedintele a spus ca a fost "de la inceput pe baricade", dar ca stilul sau este diferit de cel al predecesorului sau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri