Atributiile si personalul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice vor fi preluate de o noua structura, denumita Agentia Nationala pentru Achizitii Publice, care va functiona in subordinea Ministerului Finantelor, a decis Guvernul prin ordonanta de urgenta.

Ordonanta a fost introdusa pe agenda sedintei de miercuri a Guvernului la initiativa Ministerului Finantelor, in conditiile in care premierul Victor Ponta afirma la inceputul sedintei ca nu exista decat o singura ordonanta de urgenta pe agenda, legata de sectorul de sanatate, scrie Mediafax.

Ordonanta este argumentata prin faptul ca absenta unei "coordonari sustinute si eficiente" in domeniul achizitiilor publice poate prezenta riscuri in ceea ce priveste suspendarea platilor la nivel orizontal pana la finalizarea unor actiuni menite sa duca la o reforma sistemica.

Un alt argument invocat este ca au fost identificate o serie de deficiente ale sistemului achizitiilor publice, precum faptul ca in cadrul acestuia functioneaza entitati cu rol de autoritate ce uneori isi suprapun responsabilitatile, incarca din punct de vedere administrativ cadrul operational, iar responsabilitatea decizionala a acestor entitati este mult diluata si ca, din acest motiv, se impune stabilirea unui nou cadru institutional, care sa permita o mai buna colaborare a institutiei publice centrale cu atributii in domeniul achizitiilor publice cu eventualii participanti la procedurile de achizitie publica.

Principalele obiective ale noi agentii sunt, conform actului normativ, formularea la nivel de conceptie, promovarea si implementarea politicii in domeniul achizitiilor publice, stabilirea si implementarea sistemului de verificare si control a aplicarii unitare a dispozitiilor legale si procedurale in domeniul achizitiilor publice, precum si monitorizarea functionarii eficiente a sistemului de achizitii publice.

Agentia va fi condusa de un presedinte cu rang de secretar de stat, numit si eliberat din functie prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului Finantelor.

Organizarea, functionarea, structura organizatorica si numarul maxim de posturi al noii agentii vor fi aprobate in termen de 90 de zile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri