Fostul presedinte Traian Basescu lanseaza, duminica, un nou atac la adresa premierului Victor Ponta, despre care spune ca are ”o obsesie numita Traian Basescu” si caruia ii aminteste ”povestea cu sapatul gropii altuia”.

”Evident, Victor Viorel are o obsesie care se numeste Traian Basescu. De cativa ani, obsesia lui Viorel s-a «rafinat» devenind «Basescu la puscarie». O striga in mari adunari cu poporul pesedist pe stadioane, in sali de sport, in piete publice si la televiziuni, ori de cate ori are ocazia. Mai nou, bazandu-se pe revolutionarul vanator de «teroristi» Nitu si alti cativa procurori, pe televiziunile turnatorilor de rit vechi si nou Felix si Ghita, care au rolul presiunii publice pe procurori, obsedatul crede ca-si poate materializa visul distrugerii propriei obsesii, dar si a familiei mele. In mintea lui incetosata de ura, dar si de aburii puterii, a revenit vremea lui Dej, Nikolschi, Ana Pauker si Brucan. Victor Viorel, iti garantez ca n-ai sa reusesti cu toti servantii publici si privati care iti ranjesc slugarnic de prin parchete sau din televiziuni. N-ai sa reusesti pentru ca nici eu, nici Ioana si nici Radu n-am incalcat legea. Si mai sunt convins ca cei mai multi oameni din justitie nu mai vor inapoi sub control politic. In schimb, atentie, Victor Viorel, mai stii povestea cu sapatul gropii si cine cade in ea?”, scrie Traian Basescu, duminica, pe Facebook.

Obsedatul,Evident Victor Viorel are o obsesie care se numete Traian Bsescu. De cîiva ani, obsesia lui Viorel s-a “...Posted by Traian Bsescu on 23 Mai 2015

Opt functionari din Primaria comunei Nana, intre care si primarul Gheorghe Dobre, au fost trimisi in judecata, vineri, alaturi de alte trei persoane, pentru retrocedarea ilegala a unor terenuri, prejudiciul produs prin deciziile luate de membrii Comisiei de fond funciar fiind de peste trei milioane de lei, noteaza Mediafax. Procurorii au pus sechestru asigurator pe terenurile dobandite ilegal, pentru recuperarea pagubei si restabilirea situatiei anterioare deciziilor de retrocedare luate abuziv. De asemenea, anchetatorii au dispus masura sechestrului pe bunuri mobile si imobile ale inculpatilor.

Sechestrul asigurator a fost pus pe un teren de 735 de hectare, in cazul caruia procurorii au suspiciuni ca a fost retrocedat in mod ilegal. Din cele peste 700 de hectare face parte si terenul Ioanei Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu. Ioana Basescu a contestat in instanta sechestrul pus de procurori, insa Tribunalul Calarasi a dat castig de cauza Parchetului instantei supreme.

Fostul presedinte Traian Basescu a spus, miercuri seara, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca se asteapta ca pe numele sau sa fie deschise 60-80 de dosare penale, sustinand ca atunci cand si-a terminat mandatul de primar impotriva sa erau depuse 700 de plangeri de catre chiriasi ai unor imobile nationalizate si de catre "mici afaceristi" carora Primaria Capitalei, pe care a condus-o in perioada 2000-2004, le-a demolat chioscurile.

Fostul sef al statului a comentat ironic verificarile facute de catre Parchet privind locuinta din Mihaileanu, reluand atacurile la adresa procurorului general Tiberiu Nitu. "Sigur, e mai importanta situatia unui apartament decat cum au murit peste o mie de oameni la Revolutie, in Bucuresti. E mult mai framantat domnul Tiberiu Nitu de casa decat de cum au murit oamenii la Revolutie. Domnul Nitu, intamplator, tragea la Revolutie", a mai sustinut Basescu.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) au cerut instantei sa confirme reinceperea anchetei cu privire la modul in care fostul sef al statului a obtinut, in perioada in care era primar, casa din strada Mihaileanu din Capitala, Traian Basescu urmand sa fie cercetat pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii, arata Judecatoria Sectorului 1.

In motivarea deciziei Judecatoriei Sectorului 1 se precizeaza ca PICCJ a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Traian Basescu avand in vedere calitatea acestuia de presedinte al Romaniei, functie pe care a ocupat-o in perioada decembrie 2004 - decembrie 2014, timp in care acesta a beneficiat de imunitate. Judecatorii continua in acest sens si precizeaza ca, in conditiile in care Traian Basescu nu mai este sef al statului de la sfarsitul anului 2014, "a disparut cauza care a impiedicat desfasurarea urmaririi penale".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri