Medicul Florin Dumitru Catalin Rusu, sef Sectie Clinica Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, care a fost decorat, luni, de presedintele Klaus Iohannis, alaturi de mai multe cadre medicale, a fost retinut in 2013 si apoi cercetat in libertate pentru luare de mita.

Medicul Florin Dumitru Catalin Rusu, sef Sectie Clinica Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, a fost decorat, luni, de presedintele Klaus Iohannis, alaturi de mai multe cadre medicale de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", iar managerului institutiei, Dan Mircea Enescu, i-a fost conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, potrivit Mediafax.

Medicul Catalin Rusu se afla printre cadrele medicale carora le-a fost acordat Ordinul "Meritul Sanitar" in grad de Cavaler, anunta, luni, Administratia Prezidentiala. In 9 aprilie 2013, medicul anestezist Florin Rusu de la "Spitalul Grigore Alexandrescu" si medicul chirurg Gheorghe Stefan Ozsvath de la aceeasi unitate medicala au fost retinuti pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra lor fiind gasiti peste 6.000 de lei, la perchezitia corporala.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au cerut arestarea preventiva a acestora pentru 29 de zile, insa instanta a respins propunerea, dispunand insa interdictie de a parasi localitatea pentru cei doi.

Procurorii au atacat cu recurs decizia Tribunalului Bucuresti, iar magistratii Curtii de Apel Bucuresti au stabilit definitiv, in 15 aprilie, ca medicul chirurg Gheorghe Stefan Ozsvath sa fie arestat preventiv, in timp pentru medicul anestezist Florin Dumitru Catalin Rusu a fost mentinuta interdictia de a parasi Capitala.

Medicul Gheorghe Stefan Ozsvath a fost acuzat ca a primit cate 600 de lei pentru a opera trei copii, iar anestezistul Florin Rusu a fost acuzat ca ar fi primit 550 de lei pentru a participa la cele trei operatii. Cercetarile in acest caz au fost facute de Parchetul Tribunalului Bucuresti si Directia Generala Anticoruptie. In decembrie 2010, acelasi medic anestezist, Florin Rusu, a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu Ordinul national serviciul credincios in grad de cavaler, pentru implicarea in salvarea vietii unor bebelusi arsi in incendiul de la Maternitatea Giulesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri