Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a fost retinut intr-un dosar privind fapte de coruptie. El este acuzat de catre procurori de luare de mita in legatura cu un apartament si a primit foarte rau vestea retinerii, sustine avocatul Teodor Borisov, adaugand ca sotia edilului a fost pusa sub control judiciar.

Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a fost retinut, joi seara, de catre procurorii anticoruptie, in urma perchezitiilor facute la sediul primariei, la locuinta sa si la mai multe firme, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost comise anul trecut, edilul fiind scos cu catuse la maini din sediul DNA Galati, informeaza Mediafax.

Teodor Borisov, avocatul lui Constantin Hogea, a afirmat, joi noapte, la iesirea din sediul DNA Galati, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, ca primarul din Tulcea este acuzat de catre procurorii DNA de luare de mita in legatura cu un apartament.

"Avem o infractiune de luare de mita din 2009, este vorba de domnul primar, si o fapta din 2015, din zona aceasta, ianuarie - februarie, nici noi nu stim exact, nu am avut posibilitatea sa consultam...Nu stim absolut nimic, in afara de chestiunile ce ni s-au prezentat acum, ca urmare a audierii, ca urmare a aducerii la cunostinta a invinuirilor, nu stim nimic altceva... O fapta din 2009, e o poveste cu apartamentul, e o chestiune arhicunoscuta din punctul meu de vedere, n-as vrea sa comentez chestiuni care tin de apararea noastra. Din punctul meu de vedere fapta din 2015 e facuta doar in contextul acesta, sa se dea o anumita actualitate faptei din 2009, sa se incadreze intr-o anumita activitate infractionala constanta. Probabil maine (vineri - n.a.) se va face o propunere de arestare pentru domnul primar, nu stim", a spus avocatul Teodor Borisov, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, in contextul in care, pe surse, in presa, au aparut informatii potrivit carora primarul ar fi primit un apartament drept mita pentru a aproba unei firme o autorizatie de constructie pentru un bloc in municipiul Tulcea.

Avocatul a mai spus ca Hogea a primit "foarte rau" vestea retinerii pentru 24 de ore. "Vestea a primit-o foarte rau, cum o primesc toti oamenii aflati in situatia asta. Nimeni, credeti-ma, nu e pregatit pentru o a semenea veste, oricat de mult s-ar gandi inainte la lucrul asta", a mai afirmat Borisov.

Avocatul a mai spus ca sotia primarului a fost pusa sub control judiciar si poate merge acasa vineri. Angajata Primariei municipiului Tulcea era inca audiata la sediul DNA Galati la ora iesirii avocatului lui Hogea din sediul DNA Galati.

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, a fost retinut joi noapte de catre procurorii DNA Galati pentru 24 de ore, dupa aproximativ sapte ore de audieri. Edilul a iesit din sediul DNA Galati incatusat si a fost urcat intr-un autoturism pentru a fi introdus in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Galati.

Primarul municipiului Tulcea si sotia acestuia au fost dusi, joi dupa-amiaza, la sediul DNA Galati, pentru audieri. Anterior, la audieri a fost adusa si o angajata a primariei. Intrebat de jurnalisti despre presupusele fapte de coruptie de care este acuzat, primarul Constantin Hogea a raspuns: "Sunteti draguti".

Procurorii DNA au facut perchezitii, joi dimineata, la sediul Primariei Tulcea, la locuinta primarului Constantin Hogea si la mai multe firme, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost comise anul trecut. Directia Nationala Anticoruptie arata, intr-un comunicat de presa, ca aveau loc perchezitii la opt adrese din municipiul Tulcea, dintre care una este sediul unei institutii publice, restul fiind sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

Perchezitiile au avut loc intr-un dosar in care procurorii DNA Galati fac cercetari privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, care ar fi fost comise anul trecut, preciza DNA. Surse judiciare declarau ca institutia publica unde au avut loc perchezitii este Primaria Tulcea. Anchetatorii au facut perchezitii si la locuinta primarului municipiului Tulcea, Constantin Hogea, dar si la firme care ar fi incheiat contracte cu Primaria.

Potrivit surselor judiciare, printre persoanele vizate in acest caz ar fi primarul Constantin Hogea si un om de afaceri din judetul Tulcea, care ar fi obtinut ilegal contracte cu Primaria. Constantin Hogea este la al treilea mandat consecutiv de primar al municipiului Tulcea.

Sursa foto: Euro/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri