Dosarul DNA „Turceni/Rovinari” a pornit in urma cu un an de la mai multe sesizari ale ANAF depuse in 2011, scrie Adevarul. Atunci, ANAF a constatat ca atat la Complexul Energetic Rovinari, cat si la cel din Turceni, au fost incheiate contracte care au prejudiciat statul.

Astfel, in august 2014, procurorii anticoruptie au decis, in urma investigatilor efectuate in acest caz, sa inceapa urmarirea penala pe numele senatorului Dan Sova pentru trei fapte de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce in perioada 2007-2008 firma „Sova si Asociatii” a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu complexurile Turceni si Rovinari, in urma carora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

In acest fel, Sova ar fi contribuit la decizia lui Cristea de a incheia ilegal, pe 13 februarie 2008, contractul de asistenta juridica intre CET si SCA "Sova si Asociatii". De asemenea, ar fi conceput termenii si conditiile contractului si l-a semnat din partea SCA "Sova si Asociatii", obtinand un folos necuvenit pentru societate de 1.242.018 lei (inclusiv onorariul de succes), sustin procurorii anticoruptie.

Cititi mai mult in Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri