Elena Udrea a declarat, luni, la iesirea din sediul ICCJ, unde este judecata in dosarul "Gala Bute", referitor la dosarul penal deschis pe numele premierului, ca Victor Ponta este "prea arogant si prea tafnos" pentru a intelege rolul pe care ar fi trebuit sa-l joace in aceasta perioada, scrie Mediafax.

Referitor la situatia premierului Victor Ponta, care este cercetat penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, Elena Udrea a spus ca prim-ministrul nu ar trebui sa demisioneze din cauza acestei situatii, pentru ca este "doar un singur dosar penal".

Elena Udrea a explicat ca lui Ponta i se intampla "ceea ce merita". "Toti cei care nu au ochelari de cal puteau sa prevada ca se va ajunge aici. Acum Victor Ponta are o problema mare, care, daca ar fi doar a dansului, nu ar fi atat de importanta. Pentru ca este si prim-ministru si seful celui mai important partid din Romania, devine o problema a tuturor", a spus Udrea.

Fostul ministru a adaugat ca premierul este "prea arogant si prea tafnos pentru a intelege rolul pe care ar fi trebuit sa-l joace in aceata perioada, fiind totusi al patrulea om in stat". Udrea a mentionat ca strategia pe care a avut-o Victor Ponta, respectiv "repetand obsesiv faptul ca Basescu si Udrea tebuie sa ajunga la inchisoare", l-a facut sa piarda alegerile prezidentiale, iar acest lucru s-a intors impotriva lui.

"Nu poti, pe de o parte, sa instigi la o justitie politica, asa cum face dansul, deschizand, prin procurorul general Nitu, dosare si iar dosare lui Traian Basescu si pe de alta parte tu insuti sa te plangi ca ai un dosar care are ca scop schimbarea ta din functie", a spus Udrea.

Elena Udrea a mai spus ca in cazul in care Ponta ar demisiona, in Romania ar fi o problema legata de persoana care ar putea sa vina in locul acestuia."Daca ar veni domnul Catalin Predoiu, atunci am cazut din lac in put, pentru ca este in dosarul Gala Bute, domnul Predoiu are o disjungere din acest dosar, iar cand dosarul va intra pe lista de prioritati ale DNA ar putea sa-l puna in situatia in care este domnul Ponta astazi", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca nici Alina Gorghiu nu ar fi o optiune potrivita, pe motiv ca "si dansa are niste probleme nerezolvate sau nelamurite care s-ar putea transforma in dosare penale". Fostul ministru a mai venit, luni, la instanta suprema, unde a avut loc un nou termen de judecata in dosarul "Gala Bute". Ea a cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlui judiciar, "in conditiile in care se pastreaza o diferenta de gravitate" intre masurile luate impotriva ei si cele luate impotriva celorlalte persoane care si-au recunoscut faptele.

Incepand din 7 mai, Elena Udrea se afla in arest la domiciliu. Ea a fost eliberata din Penitenciarul Targsor, dupa ce instanta suprema a decis definitiv inlocuirea masurii arestului preventiv. Fostul ministru Elena Udrea a stat in arest preventiv din 25 februarie, pana in 30 aprilie ea fiind incarcerata in Arestul central al Politiei Capitalei, apoi transferata la Penitenciarul Targsor.

Elena Udrea este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului Gala Bute de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte. Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.

Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea si fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit ca Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu. Platile se faceau fie in numerar, fie prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 de lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei.

In 2011, Udrea ar fi cerut si primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Dupa trimiterea in judecata a dosarului, procurorii au dispus sa continue cercetarile fata de Elena Udrea pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului fiind acuzata ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri