Alina Gorghiu, copresedintele PNL, afirma ca votul de marti din Camera Deputatilor a fost unul ”comandat de Victor Ponta majoritatii sale parlamentare”, ea spunand ca premierul ”a pierdut astazi si ultimul strop de demnitate pe care il mai avea”.

”A cersit imunitatea si o are. Din pacate, a pierdut astazi si ultimul strop de demnitate pe care il mai avea omul politic Victor Ponta. Vreau sa ii cer inca o data demisia”, a spus Gorghiu, dupa votul din Camera. Referindu-se la posibilitatea ca PNL sa atace la Curtea Constitutionala procedura din Camera Deputatilor, unde s-a supus la vot raportul Comisiei Juridice, si nu solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale a premierului Ponta si pentru infractiunea de trafic de influenta, Alina Gorghiu a spus ca este analizata aceasta varianta, potrivit Mediafax.

”Impreuna cu grupul nostru parlamentar, impreuna cu juristii nostri, vom analiza daca putem contesta la Curtea Constitutionala votul. Daca ma intrebati pe mine, nu prea ar fi temei sa contestam la Curte votul de astazi”, a afirmat copresedintele PNL.

Intrebata despre reactia ambasadelor in cazul lui Ponta, Alina Gorghiu a raspuns: ”In momentul in care o ambsada spune ca nu comenteaza un caz punctual, dar este nefiresc ca un parlamentar sa solicite plenului sa i se protejeze imunitatea, atunci cand mai subliniaza si faptul ca este absolut anormal intr-o democratie sa nu ai statut de egalitate cu orice alt cetatean al Romaniei si sa poti fi cercetat atunci cand esti acuzat de fapte penale, sa stiti ca inseamna mai mult decat sa arati cu degetul ca om politic catre Victor Ponta”.

Alina Gorghiu a mai spus ca votul din Camera a fost unul ”comandat de Victor Ponta majoritatii sale parlamentare”. ”Este fara precedent sa vezi un premier pus sub acuzare care cerseste imunitatea, o obtine, dar cred ca totusi colegii mei parlamentari vor realiza pana vineri (cand va fi dezbatuta motiunea de cenzura a PNL -n.r.) ca Romania trebuie pusa deasupra interesului personal al lui Victor Ponta si deasupra setei de putere pe care Victor Ponta o are”, a adaugat Alina Gorghiu.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, cu 18 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere, solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a premierului Victor Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor a fost dezbatut marti, in sedinta de plen a Camerei.

Din totalul de 387 de deputati, la sedinta de marti au fost prezenti 351, numarul voturilor valabil exprimate fiind acelasi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotarare privind respingerea cererii de incepere a urmaririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "impotriva". Intrucat s-a intrunit majoritatea simpla, decizia Camerei Deputatilor a fost de respingere a inceperii urmaririi penale pentru seful Guvernului. In urma votului din plenul Camerei Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia premierului Victor Ponta.

Intr-o declaratie transmisa de Administratia Prezidentiala la scurt timp de la votul din Camera Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis spune ca Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie si ca regreta ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar si s-a transformat intr-un scut de protectie pentru Victor Ponta.

”Imi mentin punctul de vedere conform caruia Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie. Regret faptul ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar. Regret, totodata, faptul ca Parlamentul s-a transformat intr-un scut de protectie pentru persoana Victor Ponta, banuita de fapte penale. Este o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor faptul ca parlamentarii ce alcatuiesc majoritatea impiedica justitia sa-si faca datoria, sunt dispusi sa distruga institutia Parlamentului, asa cum ar trebui ea sa functioneze intr-un stat de drept si sa afecteze imaginea Romaniei pentru a salva politic o singura persoana”, spune Klaus Iohannis, intr-o declaratie transmisa de Administratia Prezidentiala la scurt timp de la votul din Camera Deputatilor, care a mentinut raportul Comisiei Juridice, de respingere a inceperii urmarii penale a premierului Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri